A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/eu-zastave-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Otvoreni natječaji za financijsku potporu EU-a | Politika+
Hrvatska

NATJEČAJI: Otvoreni natječaji za financijsku potporu EU-a

Delegacija EU u Hrvatskoj objavila je u novom biltenu pregled otvorenih natječaja za projekte kojima financijsku potporu daje Europska unija,

Piše: PolitikaPlus/Hina


Agencija za mobilnost i programe EU-a objavila je poziv na natječaj za Program za cjeloživotno učenje za 2012., a tijekom jeseni održavat će seminare o tome kako se prijaviti na natječaje.

 

 Delegacija Europske unije u Hrvatskoj objavila je u novom biltenu za mjesec rujan pregled otvorenih natječaja za projekte kojima financijsku potporu daje Europska unija, od programa za cjeloživotno učenje, kulturne transnacionalne suradnje do volonterstva među mladima i potpore prevenciji nasilja među djecom i mladima.

 

Ovisno o potprogramu (Comenius, Leonardo da Vinci, Grundtvig i Erasmus) Agencija je objavila i datume i mjesta održavanja seminara o tome kako se prijaviti na natječaj, a oni se održavaju tijekom listopada i studenog. Seminari za Comenius (za vrtiće, osnovne i srednje škole) održavaju se u Zagrebu 14. listopada i u Splitu 11. studenog, za Leonardo da Vinci (za programe strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, usavršavanja u gospodarskom sektoru) u Zagrebu 14. listopada, Osijeku 28. listopada, Splitu 11. studenog, te Rijeci 25. studenog, za Grundtvig (za ustanove koje se bave obrazovanjem odraslih, u segmentu općeg obrazovanja) u Zagrebu 14. listopada i u Splitu 11. studenog, te za Erasmus (za visoka učilišta) u Zagrebu 15. studenog ove godine.

 

Isto tako, datumi prijava ovise o samom potprogramu i pojedinim aktivnostima unutar potprograma. Detalji o prijavama mogu se pronaći na stranici www.mobilnost.hr.

 

Opća uprava Europske komisije za industriju i poduzetništvo u okviru Programa za poduzetništvo i inovacije (CIP EIP) raspisala je natječaj za dostavu projektnih prijedloga "Transnacionalni projekti suradnje na europskim kulturnim rutama" čiji je cilj doprinijeti raznolikosti europske turističke ponude, obogaćivanju zajedničke kulturne baštine, te integraciji kulturnog i turističkog sektora olakšavajući stvaranje klastera i umrežavanje kulturnih turističkih proizvoda i poduzeća iz područja kulturno-turističke djelatnosti. Projekte mogu prijavljivati pravne osobe registrirane u državama članicama CIP EIP programa (EU 27, Norveška, Island, Lihenštajn, Hrvatska, Srbija, Makedonija, Turska, Crna Gora, Albanija i Izrael) u konzorciju sastavljenom od četiri ili više partnera iz različitih država članica programa. Rok za podnošenje prijava je 7. listopada ove godine. Više o tom programu može se saznati na adresi www.strategija.hr.

 

Treći otvoreni natječaj odnosi se na potporu organizacijama civilnoga društva u području održivog razvoja i zaštite okoliša. Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a (Safu) raspisala je poziv za dostavu projektnih prijedloga za projekte koji osnažuju djelovanje organizacija civilnog društva pri promociji i praćenju politika održivog razvoja i zaštite okoliša. Prijaviti se mogu neprofitne nevladine organizacije ili mreže nevladinih organizacija poput udruga, poslovnih udruženja, sindikata i zaklada. Rok za podnošenje prijava je 17. listopada, a detaljne informacije mogu se saznati na adresi www. safu.hr

 

Nadalje, Safu je raspisala poziv za dostavu projektnih prijedloga za projekte koji osnažuju djelovanje organizacija civilnog društva u prevenciji nasilja među mladima i djecom te u njegovanju volonterstva među mladima. Prijaviti se mogu neprofitne nevladine organizacije ili mreže nevladinih organizacija. Rok za podnošenje prijava je 17. listopada 2011., a detalji se mogu vidjeti na stranici www.safu.hr.

 

Safu je također raspisala natječaj za podnošenje projektnih prijedloga usmjerenih održivom regionalnom razvoju i jačanju konkurentnosti sektora s dodatnom vrijednošću za gospodarstvo te malog i srednjeg poduzetništva temeljenog na znanju davanjem potpore komercijalizaciji inovacija javnog sektora istraživanja i razvoja, uz financijsku pomoć iz Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007-2011. Prijaviti se mogu neprofitne javne ustanove višeg obrazovanja i istraživački instituti, a rok za podnošenje prijava je 21. listopada. Detalji se mogu pronaći na stranici www.safu.hr.

 

Safu je nadalje raspisala poziv za dostavu projektnih prijedloga za projekte koji osnažuju djelovanje organizacija civilnog društva kroz jačanje njihovih kapaciteta te pružanje potpore organizacijama civilnog društva u promicanju transparentnosti i uključivosti javne uprave u borbi protiv korupcije. Prijaviti se mogu neprofitne nevladine organizacije ili mreže nevladinih organizacija. Rok za podnošenje prijava je 2. studenog 2011., a detalji se mogu pronaći na www.safu.hr.

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavila je natječaj za podnošenje projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru projekta "Daljnji razvoj i provedba Hrvatskog kvalifikacijskog okvira˝. Prijaviti se mogu opće obrazovne ustanove - osnovne i srednje škole, učilišta, javne ustanove zadužene za obrazovne politike, istraživački instituti koji se bave obrazovanjem, ali i ustanove visokog obrazovanja npr. sveučilišta, veleučilišta, škole za stručno visokoškolsko obrazovanje (bez obzira na vlasništvo), te javne ustanove zadužene za obrazovne politike. Rok za podnošenje prijava je 7. studenog, a detalji se mogu vidjeti na www.aso.hr.

 

Ista agencija objavila je i natječaj za podnošenje projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru projekta "Integracija skupina u nepovoljnome položaju u redoviti obrazovni sustav". Prijaviti se mogu vrtići, osnovne škole, srednje škole, visokoškolske institucije, udruge studenata u nepovoljnom položaju, regionalne i lokalne vlasti, međunarodne (međuvladine) organizacije te centri za odgoj djece/učenika s teškoćama u razvoju. Rok za podnošenje prijava je 14. studenog, a detalji na stranici www.afo.hr

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SAFU.HR, NATJEČAJI, EU, DRUSTVO