A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/luka-bebic-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

IZJAVA MJESECA Luka Bebić: Čovjek nekad ima mišljenje iza kojeg ne stoji | Politika+
Hrvatska

ANTOLOGIJA: IZJAVA MJESECA Luka Bebić: Čovjek nekad ima mišljenje iza kojeg ne stoji

Bio je to odgovor na pitanje - 'kako se netko može protiviti zakonu, a onda dignuti ruku ZA?'

Piše: PolitikaPlus

Ovaj saziv Sabora najbolje opisuje Jambina rečenica 'Bolje bi bilo da smo brali mandarine', no ima i drugih bisera koje vrijedi upamtiti. Za izjavu mjeseca priznanje bi ipak mogao primiti sam predsjednik Sabora.

'U životu i političkoj praksi puno puta se dogodilo da čovjek ima mišljenje iza kojeg ne stoji', ustvrdio je danas Luka Bebić, odgovarajući na pitanje HDSSB-ovca Zorana Vinkovića, koji je HDZ-ovim zastupnicima prigovorio da izmjene Zakona o trgovini podržavaju, iako se s njima ne slažu.

Zorana Vinkovića je naime u pojedinačnoj raspravi zanimalo, kako se „netko može protiviti zakonu, a onda dignuti ruku za“, nakon što je Franjo Lucić (HDZ) kazao da kada se govori „o radnom vremenu nedjeljom, ne slaže se da trgovine trebaju raditi u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj“.

DRAGUTIN LESAR: „Ovaj zakon ništa neće riješiti, nikome neće pomoći osim onima koji izrabljuju 100 tisuća zaposlenih u trgovini i ostvaruju velike profite“

„Isto tako, kada govorimo o trgovinama u onim dijelovima koji se bave turizmom, ne može biti jednako. Zašto mora majka raditi nedjeljom? Pa živimo u jednoj katoličkoj zemlji i svaka osoba, a jesmo katolici, ima obaveza i želi ići i u crkvu i na druga mjesta, a istovremeno mora nedjeljom raditi“, nastavio je Lucić zaključivši ipak da „ovo što je danas predloženo podržava“.

„Ovaj zakon ništa neće riješiti, nikome neće pomoći osim onima koji izrabljuju 100 tisuća zaposlenih u trgovini i ostvaruju velike profite“, ocijenio je Dragutin Lesar (Hrvatski Laburisti).

Komentirajući to što je Ustavni sud 2009. ukinuo neke odredbe tog zakona Ingrid Antičević Marinović (SDP) je ustvrdila da je „Hrvatska kandidat za Guinessovu knjigu rekorda, koliko je zakona Ustavni sud ukinuo“.

Vlast se, po njezinoj ocjeni, ponaša neodgovorno prema radnicima i njihovoj zaštiti. „Kako je bilo dovoljno inspektora kada su trgovine morale zaključati svoje radnje, kada ste ovdje donijeli da se ne radi nedjeljom i blagdanima“, zapitala se Antičević Marinović.