Svijet

BALKAN: Erdogan u Skoplju: Svi znaju da postoji samo jedna Makedonija

"Makedonija se ima pravo koristiti svojim ustavnim imenom, imenom pod kojim je postala neovisna država, a grčko stajalište smatramo nerazumnim i nepravednim."

FOTO: Recep Tayyip Erdogan
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/MIA


"Ne možemo razumijeti nikakve dodatke, sjeverna, donja, gornja.. Svi znaju da postoji samo jedna Makedonija. Živimo u svijetu u kojem bi mir i razumijevanje moralo prevladati"

Makedonija se ima pravo koristiti svojim ustavnim imenom, imenom pod kojim je postala neovisna država, a grčko stajalište smatramo nerazumnim i nepravednim, rekao je u u Skoplju turski premijer Recep Tayyip Erdogan, kako prenose makedonski mediji.

"Ne možemo razumijeti nikakve dodatke, sjeverna, donja, gornja.. Svi znaju da postoji samo jedna Makedonija. Živimo u svijetu u kojem bi mir i razumijevanje moralo prevladati", rekao je Erdogan na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s makedonskim kolegom Nikolom Gruevskim u Skoplju.

 

Erdogan je rekao da Makedonija zaslužuje mjesto u NATO-u i EU-u jer brzo napreduje, promovira sigurnost i stabilnost i ispunjava svoje obaveze, te će je Turska nastaviti podupirati u tim nastojanjima.

Gruevski je zahvalio na turskoj potpori i kazao da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja, imaju blisku suradnju, te je najavio jačanje ekonomskih odnosa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

makedonija-grčka, makedonija, nikola gruevski, Recep Tayyip Erdogan