A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dominique-strauss-kahn-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Strauss-Kahn se susreo s tužiteljicom na pariškom saslušanju | Politika+
Svijet

DRUGA OPTUŽBA: Strauss-Kahn se susreo s tužiteljicom na pariškom saslušanju

Strauss-Kahn je izašao nasmiješen s dvosatnog sastanka u policijskoj postaji

FOTO: Dominique Strauss-Kahn
FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Dominique Strauss-Kahn je bio bahat i izbjegavao je pogled novinarke Tristane Banon dok ga je optuživala za pokušaj silovanja 2003., rekla je ona nakon suočavanja u četvrtak s bivšim direktorom MMF-a predviđenog pravnom procedurom.

Tristane Banon, 30 godina mlađa od Straussa-Kahna, tvrdi kako ju je pokušao silovati prije osam godina u praznom stanu, derući odjeću s nje i prisiljavajući ju da se bori kako bi ga odbila.

Strauss-Kahn je izašao nasmiješen s dvosatnog sastanka u policijskoj postaji u južnom Parizu koji bi trebao pomoći u utvrđivanju da li je slučaj održiv.

Strauss-Kahn (62) vratio se u Francusku u kolovozu nakon što je sud u New Yorku odbacio optužbe da je pokušao silovati hotelsku sobaricuNafissatou Diallo u svom luksuznom apartmanu.

Tristane Banon, 30 godina mlađa od Straussa-Kahna, tvrdi kako ju je pokušao silovati prije osam godina u praznom stanu, derući odjeću s nje i prisiljavajući ju da se bori kako bi ga odbila.

On je odbacio Banonine optužbe nazivajući ih "izmišljenim" u televizijskom intervjuu ranije u rujnu. Banon je međutim ostala pri svojoj priči.

"Sigurna sam da bi me silovao da se stvari nisu drugačije odvijala i da nisam uspjela pobjeći", rekla je Banon u intervjuu televiziji TF1.

Nakon sastanka u policijskoj postaji Strauss-Kahnov odvjetnik je rekao listu Le Parisien kako su obje strane ostale pri svojoj verziji susreta. Banon je rekla kako je Strauss-Kahn pokazao bahatost i samozadovoljstvo tijekom sastanka.

"Mislila sam da će se ispričati, ali on to nije učinio, nije čak niti gledao u mene", rekla je ona.

Sastanak koji se odigrao pred sucem je uobičajena procedura u istragama francuske policije i trebao bi pomoći da se ustanovi je li optužba za pokušaj silovanja održiva ili je treba umanjiti na seksualni napad ili potpuno odbaciti.

Zakonska zastara za progon pokušaja silovanja je 10 godina prema tri godine za seksualni napad.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Nafissatou Diallo, silovanje, Dominique Strauss-Kahn, Tristane Banon