A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/borovo-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Borovo ne odustaje od poslovnih prostora u Srbiji | Politika+
Mojbiz

POTRAŽIVANJA: Borovo ne odustaje od poslovnih prostora u Srbiji

"Na području Srbije Borovo ima osamdesetak poslovnih prostora, čiju vrijednost procjenjujemo na oko 30 milijuna eura."

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina


"Na području Srbije Borovo ima osamdesetak poslovnih prostora, čiju vrijednost procjenjujemo na oko 30 milijuna eura. U Domovinskom ratu Borovo je pretrpjelo ratnu štetu u iznosu od 300 milijuna eura. Zar sada, da nakon svega, ostanemo i bez vlastitih poslovnih prostora u Srbiji."

Vukovarsko Borovo ne odustaje od povrata imovine koju ima u Srbiji, te i dalje ne pristaje na nikakav dogovor s srbijanskom tvrtkom Boreli, smatrajući da ta tvrtka nije i ne može biti pravni sljednik Borova, potvrdio je danas Hini glavni direktor Borova Mirko Ćavara.

Borovo neće odustati od svojih potraživanja, rekao je Ćavara koji pozdravlja odluku srbijanske vlada koja je za šest mjeseci produžila rok u kojemu bi poduzeća iz bivših jugoslavenskih republika, čiji je dio imovine nakon raspada bivše zajedničke države ostao u Srbiji, a među kojima su i poduzeća iz Hrvatske, trebala riješiti imovinske odnose sa Srbijom.

"Na području Srbije Borovo ima osamdesetak poslovnih prostora, čiju vrijednost procjenjujemo na oko 30 milijuna eura. U Domovinskom ratu Borovo je pretrpjelo ratnu štetu u iznosu od 300 milijuna eura. Zar sada, da nakon svega, ostanemo i bez vlastitih poslovnih prostora u Srbiji", zapitao je Ćavara.

Prema njegovim riječima, Borovo u Srbiji, Republici Srpskoj i Makedoniji ima ukupno 125 poslovnih prostora ukupne vrijednosti oko 40 milijuna eura. Do sada su poslovne prostore Borovu vratili Crna Gora i Federacija BiH.

Ćavara dodaje kako Borovo ne pristaje na nikakve razgovore i dogovore s tvrtkom Boreli iz Sombora, koja se, kako je rekao, u Srbiji smatra sljednikom Borova te je prisvojila prodavaonice Borova i uvrstila ih u svoje vlasništvo.

"Možemo razgovarati s državnim institucijama Srbije ukoliko će ti razgovori ići u pravcu povrata naše imovine, na što jedino pristajemo", kazao je Ćavara dodajući kako je Borovo u zaštiti vlastitih interesa spremno pravdu tražiti i pred međunarodnim sudom temeljem Sporazuma o sukcesiji bivše SFRJ.

Rok za rješavanje imovinskih odnosa sa Srbijom, koji je trebao biti završen 30. rujna 2011., srbijanska vlada jučer je produžila do 31. ožujka 2012. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

borovo, mirko ćavara