A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/shibiya264.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ukrajinski studenti izmislili nogomet s dvije lopte | Politika+
Sport

FOOTDOUBLEBALL: Ukrajinski studenti izmislili nogomet s dvije lopte

"Svaki igrač ima priliku zabiti najmanje gol po utakmici"

FOTO: shibuya264
Piše: Hina/AFP

Studenti ljubitelji lopte u Ukrajini izmislili su "footdoubleball", nogomet s dvije lopte, "spektakularniju i dinamičniju" igru koja bi, po njima, trebala ući u nacionalno prvenstvo.

Golovi su puno češći nego u tradicionalnom nogometu, a utakmice često završavaju rezultatima: 15:8, 12:15, 12:11.


Navijači elitnih ukrajinskih nogometnih klubova poput Dinama iz Kijeva, studenti sa Sportskog sveučilišta glavnog grada Ukrajine željeli su tom sportu dodati "zanimljiviju" dimenziju.

Pravila su ista kao kod nogometa ali 22 igrača podijeljena u dvije ekipe na terenu imaju dvije lopte umjesto jedne za pucanje na gol protivničke ekipe. a i suca su dva na travnjaku.


"Kad je gol postignut s jednom loptom, sudac je vraća u središte terena i čeka da druga lopta bude uklonjena s terena ili u rukama golmana prije nego da znak za početak igre", objašnjava udruga "Footdoubleball - nova era", utemeljena 2007.

S dvije lopte "napad je zanimljiviji, spektakularniji i dinamičniji", ocjenjuje Nikolaj Kobaidze, jedan od začetnika discipline i pomoćnik predsjednika "Footdoubleball".

Golovi su puno češći nego u tradicionalnom nogometu, a utakmice često završavaju rezultatima: 15:8, 12:15, 12:11.

"Svaki igrač ima priliku zabiti najmanje gol po utakmici", ističe Kobaidze.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nogomet s dvije lopte, footdoubleball, nogomet