A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/studenti%201.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Studenti blokirali referadu Filozofskog fakuteta | Politika+
Zagreb

BUNT: Studenti blokirali referadu Filozofskog fakuteta

'Blokada referade simbolički je čin kojim želimo poručiti upravi fakulteta da je situacija za studente neprihvatljiva.'

Piše: PolitikaPlus/VLM

Jutros u osam sati počela je blokada rada studentske referade na Filozofskom fakultetu.

 

'Blokada referade simbolički je čin kojim želimo poručiti upravi fakulteta da je situacija u koju su zajedno s ministarstvom doveli vlastite studente potpuno neprihvatljiva.'

– Blokada referade simbolički je čin kojim želimo poručiti upravi fakulteta da je situacija u koju su zajedno s ministarstvom doveli vlastite studente potpuno neprihvatljiva – objasnili su pobunjeni studenti u svom obraćanju javnosti.

 

Podsjetili su i na zbivanja prošle akademske godine kada su brucoši zbog studentskog pritiska besplatno upisali preddiplomski studij, a obećano je da svi studenti koji redovito izvršavaju svoje obveze neće plaćati studij.

 

– Sada velik dio studenata mora platiti drugu godinu studija. Na Filozofskom fakultetu kriteriji plaćanja još nisu utvrđeni! Smatramo da bi uprave fakulteta zajedno sa studentima trebale vršiti pritisak na ministarstvo, a ne ići linijom manjeg otpora i uzimati novac od studenata – upozoravaju.

 

Više o svojim zahtjevima i blokadi referade studenti će reći na konferenciji za novinare najavljenoj za podne.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sveučilište u zagrebu, zagreb, prosvjed, školarine, filozofski fakultet