A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivica-todoric-020.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Agrokorova greenfield investicija u Makedoniji vrijedna 15 milijuna eura | Politika+
Tvrtke

VOĆE I POVRĆE: Agrokorova greenfield investicija u Makedoniji vrijedna 15 milijuna eura

Najnovija Agrokorova investicija ima površinu od 13.000 četvornih metara i trenutno zapošljava više od 250 radnika.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Koncern Agrokor otvorio je jučer u Strumici otkupno-distributivni centar, vrijedan više od 15 milijuna eura, koji će godišnje moći otkupiti i distribuirati više od 60.000 tona voća i povrća.

Centar je opremljen najsuvremenijim mjernim uređajima, rashladnim komorama, kalibratorima, salama za pakiranje te transportnim sustavom, a poljoprivredni proizvodi iz Makedonije distribuirat će se uglavnom u zemljama članicama EU te na ruskom tržištu, ističu u Agrokoru.

Najnovija Agrokorova investicija ima površinu od 13.000 četvornih metara i trenutno zapošljava više od 250 radnika.

Najnovija Agrokorova investicija ima površinu od 13.000 četvornih metara i trenutno zapošljava više od 250 radnika. Očekuje se da će prvi proizvodi iz otkupno distributivnog centra do svojih potrošača stići već u prvoj polovici listopada, čime će centar profunkcionirati u cijelosti.

Predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić na otvaranju je istaknuo kako im je zadovoljstvo, kao najvećoj regionalnoj kompaniji u Adria regiji i jednoj od najvećih kompanija u zemljama tranzicije, u pogon staviti greenfield investiciju na toj lokaciji.

Agrokor je odavno prepoznao Makedoniju kao zemlju velikog potencijala za investicije, stoga smo već prije više godina započeli s intenzivnim aktivnostima na tom području, kazao je.

Zahvalio je makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom i nadležnim ministrima na njihovoj punoj podršci koju je Agrokor kao strani investitor imao tijekom cijelog procesa.

Danas možemo reći da su administrativna tijela Republike Makedonije, poslovno okruženje i državni aparat vrlo operativni te da se kao investitori osjećamo dobrodošlima. Zato pozivamo i druge investitore iz svijeta i okruženja da dođu na makedonsko tržište, a Agrokor će svakako s investicijskim aktivnostima nastaviti i u budućnosti, izjavio je Todorić.

Premijer Gruevski istaknuo je kako su u Makedoniji takvi kapaciteti deficitarni pa je građenje novih i osuvremenjivanje postojećih kapaciteta bio i ostao jedan od glavnih prioriteta makedonske Vlade.

Vlada u suradnji s općinama pronalazi nove lokacije te ih prodaje za izgradnju novih otkupno-distributivnih centara kako bi se postigao krajnji cilj - ubrzan razvoj i postizanje što veće konkurentnosti. Distributivni centar za otkup i plasman poljoprivrednih proizvoda koji je izgradila hrvatska kompanija Agrokor vrijedna je investicija s kojom će se znatno poboljšati stanje otkupa i plasmana voća i povrća iz okolice Strumice, kao i ostalih regija, kazao je Gruevski.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

agrokor, ivica todorić, voće, povrće, nikola gruevski, strumica