A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/cedo-prodanovic-suic-slokovic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Odvjetnici pripremaju višemilijunsku jamčevinu za Sanaderov izlazak na slobodu? | Politika+
Hrvatska

OBRANA: Odvjetnici pripremaju višemilijunsku jamčevinu za Sanaderov izlazak na slobodu?

Do novca hipotekom na nekretnine u vlasništvu treće osobe?

FOTO: Odvjetnici Ive Sanadera
Piše: Ivan Klarić

Ivo Sanader i njegovi odvjetnici ovih dana intenzivno rade na prijedlogu za ukidanje pritvora u kojem bi novčanim iznosom jamčili da bivši premijer u zamjenu za obranu sa slobode neće pokušati pobjeći, piše današnji Vjesnik, ne navodeći izvore.

Po uzoru na neke prethodne slučajeve, novac za jamčevinu trebao bi se prikupiti hipotekom na nekretnine koje su u vlasništvu treće osobe, dakle jamca. Nije poznato tko bi to mogao biti.

ČEDO PRODANOVIĆ: "Ne znam od kud to Vjesniku i tko im daje informacije... Ne smijem vam ništa reći kako ne bi napuhali cijelu priču."

Pokušali smo doći do Sanaderovih odvjetnika da nam komentiraju ovu informaciju. Goran Suić i Jadranka Sloković nisu se javljali na telefon dok je Čedo Prodanović samo kratko poručio.

- Ne znam od kud to Vjesniku i tko im daje informacije, istaknuo je Prodanović, a na naše pitanje rade li Sanader i oni kao odvjetnici na jamčevini koja bi bivšeg premijera 'poslala' na slobodu, prvo je odlučno zanijekao takvu mogućnost.


S obzirom na stav tužiteljstva da je Sanader bio u bijegu, jasno je da će sud, ako do toga uopće dođe, tražiti svotu koji će stvarno jamčiti da Sanader neće opet pokušati pobjeći.

- Ne, nije istina, napomenuo je Prodanović, ali i potom zagonetno rekao:

- Ne smijem vam ništa reći kako ne bi napuhali cijelu priču.


Prirodno je da se odvjetnici, ako procijene da za to ima i najmanje mogućnosti, pripremaju za mogućnost da sud udovolji njihovim zahtjevima da se bivši hrvatski premijer brani sa slobode. Teško je reći koji je to iznos koji bi obrana ponudila, ili sud zatražio, no s obzirom na stav tužiteljstva da je Sanader bio u bijegu, jasno je da će sud, ako do toga uopće dođe, tražiti svotu koji će stvarno jamčiti da Sanader neće opet pokušati pobjeći.

S obzirom na optužnicu, na činjenicu da se od Sanadera traži 'vraćanje' državi golemih iznosa koje je navodno primio kao proviziju ili mito, te na to da je nekima za mnogo manja nedjela određena milijunska jamčevina, moglo bi se očekivati da bi jamčevina za Sanadera mogla biti samo - višemilijunska.Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jamčevina, čedo prodanović, ivo sanader