Zagreb

NOVE VIZURE ZAGREBA: Strojarska ulica postaje novi centar Trnja, Zagrebparking mora van

Crkva odlučila urediti Strojarsku ulicu. Gradit će se neboderi, stambene zgrade pa čak i vidikovac.

Piše: PolitikaPlus

Tvrtka Proarh, izradila je pobjednički projekt za uređenje Strojarske ulice u Zagrebu. Njime se na mjestu Strojarske predviđa gradnju dviju stambenih zgrada, ali i dvaju poslovnih tornjeva,  jedan od 25 katova, a drugi 17.

 

Formirao bi se i javni gradski prostor koji bi bio upotpunjen trgovačkim, ugostiteljskim i sličnim sadržajima.

 

Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja.

 

Naime Nadbiskupija zagrebačka, koja je vlasnik zemljišta, sada bi trebala naći investitora koji bi zapuštenu Strojarsku pretvorio u novi centar Trnja. Investitor bi također plaćao Nadbiskupiji godišnju rentu za to zemljište, koja bi se koristila za financiranje Katoličkog sveučilišta.

 

 

Tako će umjesto parkiranih automobila koje s zagrebačkih ulica pokupi pauk, u buduće stojati neboderi, stambene zgrade, parkovi, ili pak vidikovac. S druge strane, Zagrebparking morati pronaći novu lokaciju za odvlačenje automobila.

 

 

U ovoj gradskoj tvrtci još uvijek traže lokaciju na kojoj će Zagrebparking biti sljedećih od pet do 10 godina.

 

Uvjet je da ta lokacija bude u zoni tramvaja kako bi svi oni kojima je odvezen automobil po njega mogli doći tramvajem ili autobusom.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nadbiskupija zagrebačka