A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/varazdin%20barok%20100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Koncertom mladih nada zatvorene Varaždinske barokne večeri | Politika+
Kultura

BAROKNE VEČERI: Koncertom mladih nada zatvorene Varaždinske barokne večeri

Varaždinske barokne večeri počele su 23. rujna, a zemlja partner festivala ove je godine bila Poljska.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Koncertom Varaždinskog komornog orkestra i nagrađivanih učenika Glazbene škole u Varaždinu večeras su zatvorene 41. varaždinske barokne večeri.

 

Pokrovitelji 41. varaždinskih baroknih večeri su predsjednik Ivo Josipović te hrvatsko i poljsko ministarstvo kulture, a osnivači i organizatori hrvatsko ministarstvo kulture, grad Varaždin, varaždinski Koncertni ured, Varaždinska županija i Varaždinska biskupija.

Na završnom koncertu u varaždinskoj katedrali djelima baroknih skladatelja, uz Varaždinski komorni orkestar, predstavili su se učenici osnovne i srednje škole svirajući na trublji, flauti, violončelu i glasoviru. Osim njih nastupili su i budući operni pjevači, članovi Vokalnog okteta "Collegium floridum" te članice Djevojačkog zbora Glazbene škole pod ravnanjem prof. Dade Ruže.

Varaždinske barokne večeri počele su 23. rujna, a zemlja partner festivala ove je godine bila Poljska. Na festivalu su nastupili najistaknutiji poljski izvođači barokne glazbe: „Vroclavski barokni orkestar“ i „Vroclavski filharmonijski zbor“ te „Poljski orkestar 18. stoljeća“ iz Krakowa, a osim njih i drugi vrhunski hrvatski i svjetski solisti i ansambli. Među njima su bili i „Ansambl Marquise“ iz Budimpešte, „Venecijanski barokni consort“, „Hrvatski barokni ansambl“, Višeslav Jaklin, Krešimir Lazar, „REbaroque“ iz Stockholma i „The King's Consort“ iz Londona.

Osim u Varaždinu i Trakošćanu u sklopu VBV-a održani su koncerti i u Varaždinskim Toplicama, Krapini, Križevcima, Ludbregu, Belcu i Prelogu. Među brojnim popratnim programima održani su seminari i glazbene radionice, Utrka krinolina i Međunarodna izložba cvijeća. Iako su Varaždinske barokne večeri današnjim koncertom zatvorene, u sklopu festivala bit će još održani i koncerti u Mađarskoj, Austriji, Slovačkoj i Bosni i Hercegovini.

Pokrovitelji 41. varaždinskih baroknih večeri su predsjednik Ivo Josipović te hrvatsko i poljsko ministarstvo kulture, a osnivači i organizatori hrvatsko ministarstvo kulture, grad Varaždin, varaždinski Koncertni ured, Varaždinska županija i Varaždinska biskupija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

varaždin, barokne večeri, varaždinske barokne večeri