A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/studenti-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Studenti Filozofskog fakulteta nastavili blokadu | Politika+
Zagreb

NEZADOVOLJSTVO: Studenti Filozofskog fakulteta nastavili blokadu

Studenti Fakulteta političkih znanosti za idući tjedan najavili sličnu akciju.

Piše: PolitikaPlus

Nastavljena je blokada studentske referade na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Odlučili su to sinoć studenti toga fakulteta na trosatnom plenumu kojem su prisustvovali i studenti Fakulteta političkih znanosti koji su za idući tjedan najavili sličnu akciju.

Na svojoj služnbenoj internetskoj stranici Slobodni Filozofski najavili su slanje zahtjeva dekanu za opoziv odluke o naplaćivanju ECTS-ova na diplomskom studiju. Također će zatražiti poduzimanje konkretnih koraka za ukidanje svakog oblika naplate školarine od studenata.

Podsjetimo, studenti druge i treće godine ne žele platiti šest tisuća kuna školarine. Ustraju u zahtjevu da se ostvari obećanje o besplatnom obrazovanju. No, fakultetsko vijeće odlučilo je naplatiti školarinu prema starom modelu. Kako je objasnio dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras u središnjem Dnevniku - fakultet si ne može priuštiti da ne naplati taj očekivani novac od studenata, ali je najavio mogućnost obročnog plaćanja. Boras tvrdi i kako su prošlogodišnjim brucošima bila jasna pravila upisa, za što studenti tvrde da nije istina.

 

Studenti su s jučerašnjeg plenuma pozvali kolege na mirni prosvjed koji se 15. listopada organizira na zagrebačkom Trgu bana Jelačića s početkom u 18 sati u znak protesta protiv neoliberalnog kapitalizma. O nastavku blokade odlučivat će se na današnjem plenumu koji počinje u 16 sati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

filozofski fakultet, sveučilište u zagrebu