Scena

SUĐENJE: Uznemirujuće snimke Michaela Jacksona na suđenju njegovom liječniku

Njegov brat Jermaine Jackson brisao je suze slušajući snimku.

FOTO: Tužitelj je na suđenju pokazao i snimke mrtvog Michaela Jackson
Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters


Murray opovrgava sve navode za ubojstvo iz nehaja. Priznao je da mu je propisao propofol kao sredstvo za spavanje, a njegovi odvjetnici tvrde da je Jackson sam, bez nazočnosti liječnika, uzeo još jednu, fatalnu dozu lijeka.

Snimka razgovora iz svibnja 2009. između nerazgovjetnog Michaela Jacksona i doktora Conrada Murraya obilježila je jedan od najdramatičnijih trenutaka u dosadašnjem tijeku suđenja njegovom osobnom liječniku za ubojstvo iz nehaja, započetom prije tjedan dan, izvješćuju američki mediji.

Porotnici su slušali kako "Kralj popa" jedva govori i nerazgovjetno niže riječi, istovremeno gledajući u fotografiju njegova mrtva tijela. Radilo se o snimci telefonskog razgovora Jacksona i Murraya u jeku priprema Jacksonove povratničke turneje.

"Moje izvedbe će pomoći mojoj djeci...volim ih jer ja nisam imao djetinjstvo. Nisam imao djetinjstvo. Osjećam njihovu bol", mucao je Jackson.

"Elvis to nije učinio. Beatlesima to nije uspjelo. Mi moramo biti fenomenalni", govorio je pjevač o svojim povratničkim koncertima u Londonu, njih čak 50. Zarada bi išla za financiranje dječje bolnice koju je Jackson mislio nazvati po sebi.

Njegov brat Jermaine Jackson brisao je suze slušajući snimku.

Tužitelji to snimkom žele dokazati da je dr. Murray znao za snažne učinke lijekova koje mu je davao, mjesec dana prije njegove smrti.

Murray opovrgava sve navode za ubojstvo iz nehaja. Priznao je da mu je propisao propofol kao sredstvo za spavanje, a njegovi odvjetnici tvrde da je Jackson sam, bez nazočnosti liječnika, uzeo još jednu, fatalnu dozu lijeka. Patolozi su utvrdili da je Jackson umro od kombinacije snažnog anestetika propofola i sedativa.

Ako bude osuđen, Murray bio mogao dobiti maksimalno četiri godine zatvora.

Autorica fotografija mrtvog Jacksona koje su prikazane poroti je mrtvozornica Elissa Fleak, koja je potvrdila da je kraj Jacksonova kreveta i u obližnjoj kupaonici pronađena velika količina lijekova.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

propofol, conrad murray, michael jackson, suđenje