A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/daniel-srb-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Srb: Optužnice u ministarstvu pravosuđa uklonio dužnosnik SDSS-a! | Politika+
Crna kronika

PRAVAŠI: Srb: Optužnice u ministarstvu pravosuđa uklonio dužnosnik SDSS-a!

"Podržat ćemo taj zakon jer nam to kao stranci predstavlja pravo zadovoljstvo, ali moramo biti realni i reći da taj zakon neće biti vrijedan izvan naših granica."

Piše: Ivan Klarić. Video: PolitikaPlus TV

Predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb na današnjoj konferenciji za novinare optužnice pristigle iz Srbije ponovno je nazvao nedopustivim potezom Srbije koja se tim činom izdignula iznad hrvatskih institucija.

"Postavlja se pitanje na koji način Hrvatska štiti svoje sugrađane i svoje nacionalne interese. Postavlja se pitanje kako je moguće da nitko od hrvatskih branitelja nije bio informiran o procesima koji se protiv njih vode u Srbiji na što smo upozorili još početkom godine."


- Potaknuti smo prije svega sudbinom hrvatskog branitelja Veljka Marića koji je otet u Srbiji i kojem je izrečena prvostupanjska presuda od 12 godina zatvora za aktivnosti u Domovinskom ratu a koji su se dogodili na hrvatskom teritoriju. Budući da su U Hrvatsku pristigle i optužnice protiv 40-ak vukovarskih branitelja, uključujući i poznate i istaknute političke osobe, naravno da je to u Hrvatskoj podignulo jednu posebnu političku temperaturu, istaknuo je Srb i onda započeo sa kritikama na račun hrvatske Vlade.


- Smatramo da u cijelom to sklopu odnosa postoji veliki broj propusta. Propuste je učinilo ministarstvo pravosuđa koje je tijekom ove godine imalo više sastanaka i potpisanih sporazuma sa svojim srbijanskim kolegama. U tom svjetlu postavlja se pitanje na koji način Hrvatska štiti svoje sugrađane i svoje nacionalne interese. Postavlja se pitanje kako je moguće da nitko od hrvatskih branitelja nije bio informiran o procesima koji se protiv njih vode u Srbiji na što smo upozorili još početkom godine. Žrtva tog propusta su i Veljko Marić i Tihomir Purda i pripadnici bosanskih vojnih postrojbi i drugi, smatra Srb, pitajući
zašto u Hrvatskoj sustav ne funkcionira tako da ljudi ne budu informirani o tome da se nalaze na popisima traženih osoba odnosno da se traži njihovo uhićenje u susjednim državama.

"Podržat ćemo taj zakon jer nam to kao stranci predstavlja pravo zadovoljstvo, ali moramo biti realni i reći da taj zakon neće biti vrijedan izvan naših granica."

- Činjenica je kako su optužnice protiv Šeksa i ostalih došli u hrvatsko ministarstvo pravosuđa, ali ih je u ministarstvu pravosuđa uklonio jedan visoki dužnosnik SDSS-a! Zapravo je to razlog zbog čega hrvatski ministar i hrvatska Vlada nisu bili upoznatri sa činjenicom da su optužnice stigle u Hrvatsku, ustvrdio je Srb i potom napomenuo da će HSP podržati Vladin prijedlog zakona o ništetnosti pravnih akata iz Srbije kojeg je prema neslužbenim informacijama hrvatska Vlada baš danas povukla sa dnevnog reda.

- Podržat ćemo taj zakon jer nam to kao stranci predstavlja pravo zadovoljstvo, ali moramo biti realni i reći da taj zakon neće biti vrijedan izvan naših granica, ustvrdio je Srb.


- Donošenje zakona u Republici Srbiji koji reguliraju određenu njihovu nadležnost nad događajima u Hrvatskoj zapravo je relativiziranje odluke srbijanske Vlade o priznavanju Republike Hrvatske. To Hrvatska nije smjela prihvatiti, na to je Hrvatska morala reagirati, a nije. Napriotiv, hrvatska politika je išla tako daleko da su se potpisivali posebni sporazumi koji definiraju međusobne odnose u tim sporovima koje je pokrenula Srbija. Čak se išlo toliko daleko da se dopuštalo njihovim istražiteljima da provode istragu nad hrvatskim državljanima na tlu Hrvatske kao što je bio slučaj s Vesnom Bosanac, upozorio je Srb.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hsp, daniel srb, srbija, hrvatska, ratni zločini