A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/jadranka-kosor-bolnica-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ozljedama podlegla i četvrta žrtva požara nakon udara groma | Politika+
Crna kronika

BJELOVAR: Ozljedama podlegla i četvrta žrtva požara nakon udara groma

Munja je udarila u kuću koja je služila kao Dom za stare i nemoćne te izazvala požar. Pitanje je je li kuća uopće odgovarala sigurnosnim standardima?

FOTO: Ozlijeđene je u bjelovarskoj bolnici obišla i premijerka Jadranka Kosor
Piše: PolitikaPlus/Hina/Dnevnik.hr

U Bjelovaru je ozljedama podlegla i četvrta žrtva požara kojeg je poslijepodne uzrokovao udar groma u tamošnji privatni dom za starije i nemoćne osobe.

Grom je udario u kuću koja je služila kao Dom za stare i nemoćne te izazvao požar. Je li kuća bila prikladna za takvu funkciju i jesu li izdane sve potrebne dozvole.

Prema ranijim informacijama na mjestu nesreće poginule su tri osobe, a u međuvremenu je potvrđen podatak o još jednoj mrtvoj osobi koja je prevezena na odjel patologije, rekla je Hini ravnateljica bjelovarske bolnice Vesna Lovčić.

U bjelovarskoj bolnici na liječenju je zadržano 14 osoba i sve su izvan životne opasnosti.

Na interni odjel dovezeno je 11 osoba, od kojih je jedna premještena na psihijatriju, a jedna na zahtjev obitelji puštena kući. Devet ih je zadržano na internom odjelu.

Četiri osobe zadržane su na odjelu kirurgije, od čega jedna osoba s težim opeklinama.

U bolnici kažu da imaju dovoljno osoblja i opreme.Požar u staračkom domu izbio je uslijed udara groma oko 13,20 sati, a lokaliziran je u 13,55 sati, izvijestio je Županijski centar Bjelovar 112. U gašenju požara sudjelovali su JVP Bjelovar s 16 vatrogasaca i 6 vatrogasnih vozila.

 

Četiri su osobe smrtno stradale, a veći broj ih je ozlijeđen, neki imaju teške, a neki lakše ozljede. Liječnička pomoć pružena im je u Općoj bolnici u Bjelovaru', izjavila je Paula Androlić iz bjelovarske policije.  

No, zapravo se radilo o običnoj obiteljskoj kući koja je privremeno služila kao dom za starije i nemoćene odobe i pitanje je je li kuća uopće odgovarala sigurnosnim standardima. Kako izvještava reporter NoveTV, kuća, koliko se moglo vidjeti, uopće nije imala gromobran i odgovarajuće uzemljenje, a u kakvom stanju su bile instalacije može se samo nagađati.Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grom, požar