A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/predstava-radiomuzzeum-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Radio muezzin' najbolja prestava na 51. MESS-u | Politika+
Kultura

KAZALIŠNI FESTIVAL : 'Radio muezzin' najbolja prestava na 51. MESS-u

Hrvatski redatelj Oliver Frljić dobio je "Zlatni lovor vijenac" za predstavu "Otac na službenom putu".

Piše: PolitikaPlus

Njemačka predstava "Radio muezzin" u režiji Stefana Kaegija i u izvedbi teatra Rimini Protkoll proglašena je u Sarajevu, a hrvatski redatelj Oliver Frljić dobio je "Zlatni lovor vijenac" za postavu predstave "Otac na službenom putu".

 

Predstavu za koju je Frljić dobio priznanje za najboljeg redatelja sarajevskog MESS-a kao završnu na festivalu u nedjelju je odigrala glumačka postava beogradskog Ateljea 212 a u naslovnoj je ulozi nastupio Vlastimir Đuza Stoiljković.

Predstava "Otac na službenom putu" istodobno je dobila "Srebrni lovorov vijenac" u kategoriji Mittel Europe a Hana Selimović proglašena je najboljom glumicom za ulogu Sene koju je u njoj odigrala.

 

Frljić je kazao kako je na ovaj projekt iznimno ponosan baš kao i na predstavu "Pismo iz 1920." koja je također izvedena pred sarajevskom publikom a analizira sramne nacionalističke manipulacije iz ratova vođenih 90-ih godina.

 

-Zahvaljujem se svim ljudima koji su radili sa mnom i zahvaljujem sarajevskoj publici. Ovo priznanje potvrđuje ono što ja intimno mislim i o Bosni i o Sarajevu", kazao je Frljić nakon proglašenja pobjednika.

 

Predstava "Otac na službenom putu" istodobno je dobila "Srebrni lovorov vijenac" u kategoriji Mittel Europe a Hana Selimović proglašena je najboljom glumicom za ulogu Sene koju je u njoj odigrala.

 

"Zlatni lovorov vijenac" za najbolju mušku ulogu dobio je Toni Servillo za ulogu u predstavi "Sconcerto".

 

Nagrada "Jurislav Korenić" koju MESS dodjeljuje najboljem mladom redatelju ove je godine pripala Anici Tomić za režiju predstave "Menažerija" u izvedbi HKD Rijeka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FESTIVAL KAZALIŠTA, OTAC NA SLUŽBENOM PUTAU