A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A-B/branimir-glavas-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HDSSB: U stranci nije došlo do sukoba zbog Glavaševa sina! | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA: HDSSB: U stranci nije došlo do sukoba zbog Glavaševa sina!

Krešimir Bubalo, Dinko Burić i Ivan Drmić negiraju sukob u HDSB-u zbog Glavaševa inzistiranja da se na 2. mjesto na listi postavi njegov sin Filip.

FOTO: Branimir Glavaš
Piše: Ivan Klarić

To su gluposti i ne želim to komentirati, rekao nam je HDSSB-ov osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo komentiravši tako tekst u Jutarnjem listu po kojem je u HDSSB-u došlo do ozbiljnih sukoba zbog toga što je, piše Jutarnji list, Branimir Glavaš iz mostarskog zatvora dao jasnu zapovijed članovima stranke da se na listi HDSSB-a u 4. izbornoj jedinici za nadolazeće parlamentarne izbore na visoko 2. mjesto postavi njegov 20-godišnji sin Filip.

 

BURIĆ: Ma u tom tekstu nema ni trunke istine. O nikakvom sukobu nema riječi. Naprotiv, nakon subotnje sjednice HDSSB-a nije se moglo ne vidjeti naše zajedništvo.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, s tom idejom se ozbiljno ne slažu Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a, i zastupnik Dinko Burić koji je u Saboru zamijenio Glavaša nakon što je ovaj, poslije pravomoćne presude za ratne zločine u Osijeku, izgubio mandat.


U razgovoru za portal PolitikaPlus, Dinko Burić je istaknuo kako je ovo naručeni tekst preko kojeg HDZ i SDP, koristeći Dragu Hedla i režimski EPH, želi uzdrmati HDSSB.


- Ma u tom tekstu nema ni trunke istine. O nikakvom sukobu nema riječi. Naprotiv, nakon subotnje sjednice HDSSB-a nije se moglo ne vidjeti naše zajedništvo nakon kojeg je HDSSB još jednom pokazao da je u Slavoniji i Baranji jači i bolji od HDZ-a i SDP-a, ustvrdio je Burić dodajući da je i ovaj tekst dokaz da su HDZ i SDP u velikoj panici.

 

DRMIĆ: U stranci vlada zajedništvo i jedinstvo te u tom pogledu stojimo bolje od svih drugih stranaka u Hrvatskoj.

HDSSB-ovac Ivan Drmić također je negirao postojanje bilo kakvog sukoba u stranci.

 

BUBALO: To su gluposti i ne želim to komentirati!

- Ma to su obične gluposti. Koja stranka već sada uopće govori o listama i ljudima koji će se naći na njoj? Taj tekst je proizvod Drage Hedla koji od 2005. godine konstatno piše protiv nas a do sada imamo nekoliko dobivenih tužbi protiv njega i njegovog pisanja, ustvrdio je Drmić nadodavši da u stranci vlada zajedništvo i jedinstvo te da u tom pogledu stoje bolje od svih drugih stranaka u Hrvatskoj.


Do Vladimira Šišljagića, predsjednika stranke i osječko-baranjskog župana, za kojeg Jutarnji list piše da je najveći protivnik Glavaševe ideje nismo uspjeli doći jer se na naših nekoliko telefonskih poziva nije javio.