A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/IKEA-velika.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

IKEA još uvijek bez građevinske dozvole | Politika+
Tvrtke

ČEKAJUĆI BIROKRACIJU: IKEA još uvijek bez građevinske dozvole

-Ali po njenom dobivanju spremni su otvoriti objekt u roku 12 mjeseci, kazao je regionalni direktor IKEA-e Dragan Skalušević.

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus/HINA

Još se na zna točan datum otvaranja trgovačkog centra IKEA u Hrvatskoj u mjestu Rugvica kod Zagreba jer investitori još nisu dobili građevinsku dozvolu, niti je jasno kada će ju dobiti.

 

-Ali po njenom dobivanju spremni su otvoriti objekt u roku 12 mjeseci, kazao je regionalni direktor tog švedskog lanca za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Rumunjsku Dragan Skalušević.

U svojoj trgovini planiraju zaposliti 250 do 300 radnika na svim razinama, dok bi se u shoping centru u svim trgovinama otvorilo otprilike oko dvije tisuće radnih mjesta.

Skalušević, je istaknu da IKEA u svoju trgovinu u Rugvici ulaže od 50 do 60 milijuna eura. Uz to planiraju otvoriti i sestrinsku tvrtku IKEA shoping centar čija je vrijednost oko 200 milijuna eura, što znači ukupno ulaganje od oko 250 milijuna eura.

 

U svojoj trgovini planiraju zaposliti 250 do 300 radnika na svim razinama, dok bi se u shoping centru u svim trgovinama otvorilo otprilike oko dvije tisuće radnih mjesta.

 

Skalušević ističe da je prilikom ulaska na neko novo tržište najbolja kombinacija domaćih te stranih zaposlenika koji imaju već iskustva s IKEA-om.

 

Tako će, najavljuje, biti i u Hrvatskoj, ali i u Sloveniji i Srbiji gdje u idućem razdoblju također planiraju otvaranje svojih centara.

 

Istaknuo je i da IKEA na svako novo tržište ulazi poštujući principe koji su već davno uspostavljeni u toj kompaniji, a iste vrijednosti žele uspostaviti i na hrvatskom tržištu s tim da svaki ulazak na neko novo tržište donosi i novi set izazova i mogućnosti te se vodi računa o lokalnim posebnostima.

 

Velika pažnja posvećuje se pritom i ljudskim potencijalima te kadrovskim rješenjima, u vezi čega.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dragan skalušević, rugvica