IT

IT KONFERENCIJA: David Chappell na Microsoftovom sedmom danu naprednih tehnologija

Tradicionalno jesensko okupljanje Microsoftovih razvojnih softverskih inženjera, Advanced Technology Day, održat će se 19. listopada u Zagrebuit

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus

Tradicionalno jesensko okupljanje Microsoftovih razvojnih softverskih inženjera, Advanced Technology Day, održat će se 19. listopada u Zagrebu. Uz gosta predavača Davida Chappella, jednog od najpoznatijih svjetskih IT stručnjaka i govornika, partneri Microsofta Hrvatska prezentirati će novosti iz svijeta cloud tehnologija, s naglaskom na razvoj usluga u oblaku kao i razvoj klijentskih aplikacija.

Konferencija će sadržajno biti podijeljena u dvije cjeline. Prva će se baviti novostima u Microsoftovim platformama Windows Azure, Office 365 i drugim, dok će se druga posvetiti tehnologijama za razvoj aplikacija na različitim uređajima i platformama, koje „konzumiraju“ usluge iz oblaka. Teme će uključivati HTML5, JavaScript te novu platformu pametnih telefona, Windows Phone 7 Mango.

- Naš cilj je i ove godine okupiti vodeće regionalne razvojne inženjere i dati im uvid u ključne informacije o naprednim tehnologijama. Velika je čast što ćemo na konferenciji ugostiti i uglednog predavača Davida Chappella, čije su bogato savjetodavno iskustvo koristili brojne tvrtke i ustanove kao što su Hewlett-Packard, Microsoft, Sveučilište Stanford i drugi – kaže Tomislav Tipurić, direktor konferencije te specijalist za tehnologije u Microsoftu Hrvatska.

Devet predavanja Microsoftovih stručnjaka i specijalista partnerskih tvrtki dat će presjek novosti u ponudi platformi za računalstvo u oblaku i mogućnosti korištenja privatnog „oblaka“ i softvera kao usluge, te kako izraditi aplikacije za servise na različitim uređajima, s naglaskom na jedinstveno korisničko iskustvo kroz internetski preglednik.