A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Ivica-Kostelić-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Soeldenu samo Ivica Kostelić | Politika+
Sport

SKIJANJE: U Soeldenu samo Ivica Kostelić

Na početku sezone Hrvatska će vjerojatno imati samo jednog predstavnika, pobjednika Svjetskog kupa Ivicu Kostelića.

Piše: PolitikaPlus/Hina

 

Na početku nove sezone Svjetskog skijaškog kupa u Soeldenu, 22. i 23. listopada, Hrvatska će vjerojatno imati samo jednog predstavnika, pobjednika Svjetskog kupa Ivicu Kostelića.

 

U kalendar natjecanja Svjetskog kupa ušao je ruski Soči, gdje će skijaši i skijašice voziti spust i superkombinaciju. Skijaši će u Sočiju skijati 11. i 12. veljače, a skijašice tjedan dana kasnije. Također, uveden je još jedan paralelni slalom, osim onog u Muenchenu 1. siječnja, u kalendar je ušla i Moskva 21. veljače  

"Iako je zbog ozljede propustio dio priprema u travnju i svibnju, Kostelić je ulovio korak što se tiče treninga. Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima na Hintertuxu trenirao je sve discipline, i to po dva puta na dan. Veći dio vremena s njim je trenirao i Natko Zrnčić Dim", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare direktor reprezentacije Vedran Pavlek.

 

Mušku A reprezentaciju čine Kostelić i Natko Zrnčić Dim, dok su u B momčadi Dalibor Šamšal, Tin Široki, Sebastijan Brigović, Filip Zubčić i Matej Vidović. Kod skijašica glavna uzdanica je Sofija Novoselić.

 

U novoj sezoni Ivica Kostelić držat će se plana koji mu je prošle sezone donio veliki Kristalni globus, a to znači da će u siječnju trebati biti u najboljoj formi. Kostelić će voziti gotovo sve utrke Svjetskog kupa, trebao bi propustiti spust u Bormiju krajem prosinca, te vjerojatno spust i super-G krajem siječnja u Garmischu.

 

U kalendar natjecanja Svjetskog kupa ušao je ruski Soči, gdje će skijaši i skijašice voziti spust i superkombinaciju. Skijaši će u Sočiju skijati 11. i 12. veljače, a skijašice tjedan dana kasnije. Također, uveden je još jedan paralelni slalom, osim onog u Muenchenu 1. siječnja, u kalendar je ušla i Moskva 21. veljače Na Sljemenu će se skijaška elita okupiti 3. i 5. siječnja, kada će skijašice i skijaši voziti noćni slalom. Dodatna prednost za sljemensku utrku je i to što zimski školski praznici traju do 15. siječnja, dodao je Pavlek.

 

Završnica Svjetskog kupa je u austrijskom Schladmingu od 14. do 18. ožujka.

 

Ove sezone više posla na postavljanju staza imat će i Ante Kostelić, otac i trener pobjednika Svjetskog kupa. U Lake Louiseu (27. studenoga) postavljat će stazu za super-G, u Alta Badiji (18. prosinca) prvu stazu veleslaloma, u Kitzbuehelu (22. siječnja) bit će zadužen za prvu slalomsku utrku, a u Chamonixu (5. veljače) postavljat će slalom u superkombinacijskoj utrci.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

soeldenu, svjeski skijaški kup, ivica kostelić