A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ptk-KOSOVO-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HT razmatra povlačenje ponude za kosovski telekom PTK | Politika+
Tvrtke

PREUZIMANJA: HT razmatra povlačenje ponude za kosovski telekom PTK

Povlači se ponuda jer su menadžeri te kosovske kompanije optuženi za korupciju.

Piše: Politikaplus/Hina

U Hrvatskim telekomunikacijama (HT) razmatraju povlačenje ponude za kosovsku državnu poštansku i telekomunikacijsku tvrtku PTK jer su menadžeri te kosovske kompanije optuženi za korupciju.

 

HT, u većinskom vlasništvu Deutsche Telecoma, kao i Telekom Austrija u lipnju su ispunili uvjete za pretkvalifikaciju, vezano za kupnju 75 posto udjela u PTK-u. Nekoliko dana nakon toga iz pravosudne i policijske misije Europske unije (EULEX) na Kosovu optužili su izvršnog direktora PTK-a i još četiri osobe za korupciju.

 

Iz pravosudne i policijske misije Europske unije (EULEX) na Kosovu optužili su izvršnog direktora PTK-a i još četiri osobe za korupciju.

 

„U svjetlu nedavnih optužbi PTK menadžera za navodu korupciju, HT trenutno razmatra nastavak svojeg sudjelovanja u privatizacijskom procesu“, izjavila je glasnogovornica HT-a Maja Weber u utorak za Reuters.

 

HT je još u srpnju, u sklopu poslovnog izvješća za prvo polugodište, poručio da razmatra daljnje sudjelovanje u privatizaciji PTK-a. Inače, izvršni direktor PTK-a Shyqyri Haxha i član upravnog odbora Rexhe Gjonbalaj optuženi su da su sklapali 'štetne ugovore' i zloupotrebljavali svoju poziciju u kompaniji. Suđenje još nije počelo. Haxha je odbacio te optužbe. Kosovska vlada očekuje da bi prodajom PTK-a ostvarila između 300 i 600 milijuna eura, a taj novac već je uračunat u ovogodišnji proračun. Vlada je suočena je s proračunskom krizom nakon što je Međunarodni monetarni fond ove godine okončao stand by aranžman vrijedan 108 milijuna eura jer je vlada odstupila od dogovorenog programa, povećavši plaće u javnome sektoru.

 

Projekt menadžer za prodaju telekoma Arsim Brucaj izjavio je da Komisija za privatizaciju analizira situaciju i da će vrlo brzo najaviti iduće korake radi okončanja toga procesa. PTK, najprofitabilnija kosovska kompanija, ima otprilike milijun pretplatnika na mobilne telefone i 100.000 na fiksne telefone, a također pruža i pristup internetskim uslugama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Deutsche Telecoma, PTK, ht