A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Franco%20Frattini.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Franco Frattini: Italija podupire ubrzano približavanje Srbije EU | Politika+
Regija

PODRŠKA: Franco Frattini: Italija podupire ubrzano približavanje Srbije EU

'Danas smo u iščekivanju objavljivanja mišljenja Europske komisije i nadamo se da će Srbija biti potpuno zadovoljna tim mišljenjem.'

FOTO: Franco Frattini
Piše: PolitikaPlus/Hina

Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini u srijedu je, nakon sastanka s potpredsjednikom srbijanske vlade za europske integracije Božidarom Đelićem, izrazio nadu da će izvješćem Europske komisije o srbijanskom napretku prema europskim integracijama Srbija biti zadovoljna te je istaknuo potporu Italije ubrzanom procesu srbijanskog približavanja EU.

 

'Danas smo u iščekivanju objavljivanja mišljenja Europske komisije i nadamo se da će Srbija biti potpuno zadovoljna tim mišljenjem.'

''Danas smo u iščekivanju objavljivanja mišljenja Europske komisije i nadamo se da će Srbija biti potpuno zadovoljna tim mišljenjem. To je, uostalom, bilo i ono za šta se Italija zalagala i za šta će se nastaviti zalagati, a to je ubrzano približavanje Srbije Europskoj uniji'', rekao je Frattini na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon sastanka.

S Đelićem je, kako je rekao, razgovarao i o velikim pomacima Srbije u okviru reformi koje provodi, borbi protiv korupcije, uspostavi vladavine prava te svega što je učinjeno u suradnji s Haaškim tribunalom kao i o stvaranju pozitivnog ambijenta za strane investicije. Izrazio je nadu da će sve to biti priznato u dokumentu koji će danas objaviti Europska komisija.

Naveo je kako je bilo riječi o gospodarskoj suradnji dviju zemalja i tome kako Italija želi postati vodeći investitor u Srbiji, ne samo u području automobilske industrije, već i tekstilne industrije te infrastrukture i energetike. Frattini je kazao kako je siguran da će Italija u svemu tome, kao do sada, moći računati, na snažan sustav talijanskih banaka koje posluju u Srbiji.

Potpredsjednik vlade Đelić je poručio kako je današnji boravak Frattinija u Beogradu dobar signal, ustvrdivši kako je Italija ''ključni partner'' Srbije te da više od 200 talijanskih tvrtki već posluje u Srbiji i zapošljavaju njezine građane. Naveo je kako je industrijska proizvodnja u Italiji u posljednja dva mjeseca narasla za četiri posto, a da je njezin izvoz u prvoj polovici ove godine narastao za 17 posto, te da je od ''prvoklasnog značenja'' za Srbiju da gospodarska situacija u Italiji ima pozitivan razvoj.

O budućim europskim perspektivama Srbije Frattini će, kako je najavio, više govoriti u obraćanju na beogradskom sveučilištu gdje će mu biti dodijeljen počasni doktorat.

Nakon toga talijanski šef diplomacije će razgovarati sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Vukom Jeremićem.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srbija, italija, Franco Frattini, europska unija