Hrvatska

NOVI ISPAD: Vladimir Šeks poručio Gordani Sobol: Držite se pristojnosti, kao što se držite plesa oko štange!

Potpredsjednik Sabora sve češće gubi živce. Na meti: Politički suparnici, stranačke kolege i novinari.

FOTO: Vladimir Šeks
Piše: Ivan Klarić

SDP je napustio sjednicu na kojoj se raspravljalo o zahtjevu HDZ-a za skidanje imuniteta zastupniku SDP-a Željki Jovanoviću nakon što je Šeks rekao SDP-ovki Gordani Sobol da se drži pristojnosti, kao što se drži plesa oko štange, čime je aludirao na vježbanje kojim se bavi ova zastupnica. Sobol je tražila da se prekine Šeksa u govoru, budući da nije član Povjerenstva, i tada joj je on rekao da ga neće ona prekidati i dobacio joj pitanje:' Gdje vam je suprug? Nije u zatvoru?

Izišlo je to iz usta Vladimira Šeksa koji je baš prije četiri godine za saborskom govornicom rekao slijedeće:

- U Saboru se više nitko neće usuditi ni pomisliti, a kamoli izvesti neki seksistički ispad.

Izjavio je to 2007. godine, kada su ga članice Nacionalnog odbora za provedbu kampanje Vijeća Europe protiv obiteljskog nasilja nad ženama odlikovale bedžom s porukom "Za nasilje nema opravdanja".

 

O verbalnim ispadima Šeksa mogla bi se napisati knjiga. Verbalno je napadao svoje stranačke kolege poput Luke Bebića, kojem je u petom mjesecu ove godine poručio da je stara komunjara koja se nije riješila markističkih natruha iz svoje mladosti. Isto tako, pri jednoj žustroj raspravi stranačkih drugova, Šeks je Bebiću prijeteći rekao da neće dugo biti predsjednik Sabora.

 

Potpredsjednik Sabora vrlo se često verbalno sukobljavao i sa stranačkim neistomišljenicima poput 'kolega' iz HDSSB-a koje je častio epitetima poput 'banda četvorice koji su perfidno iskoristili Sabor, hram demokracije.'

 

Šeks tu nije stao pa je HDSSB-ovce koji su mu posebno stali na žulj, nazivao odvratnim lešinarima i bolesnim umovima.

 

Ovaj posljednji verbalni napad na saborsku zastupnicu SDP-a očito je rezultat velike nervoze Vladimira Šeksa za kojeg, nakon izjave Novoj TV u kojoj je rekao kako ih bivši šef HDZ-a Ivo Sanader napada kao Zorro osvetnik, neki smatraju da je bio više nego upoznat u iskaze Ive Sanadera pred uskočkim istražiteljima. Isto tako, nervoza je također rezultat i optužnice pristigle iz Srbije koja Šeksa i 40-ak branitelja tereti za ratne zločine, što je Šeksa toliko uzdrmalo da je Vlada predložila Zakon o ništetnosti tih i istih optužnica.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gordana sobol., željko jovanović, vladimir šeks