A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/R-S/zeljko-jovanovic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Željko Jovanović: Fizički napad na Bauka dokaz da je HDZ kriminalna organizacija! | Politika+
Hrvatska

INCIDENT U SABORU: Željko Jovanović: Fizički napad na Bauka dokaz da je HDZ kriminalna organizacija!

HDZ mu nije uspio skinuti imunitet. SDP traži raspuštanje Sabora zbog "crnila" HDZ-a.

FOTO: Željko Jovanović
Piše: Ivan Klarić

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Sabora sa pet glasova protiv i četiri glasa za ipak nije skinulo imunitet SDP-ovom Željku Jovanoviću, kojeg je HDZ tužio jer ih je nazvao 'zločinačkom organizacijom'.

 
>> ŠEKS Gordani Sobol: Držite se pristojnosti, kao što se držite plesa oko štange!

 

- Današnja sjednica predstavljala je najgrublju privatizaciju jednog saborskog radnog tijela u unutarstranačke svrhe, bila je prva reakcija Željka Jovanovića u razgovoru za portal PolitikaPlus.

Protiv su se u svojim govorima izjasnili SDP-ovci, HDSSB-ov Ivan Drmić i SDSS-ov Ratko Gajica, koji smatraju da je zahtjev nepotpun jer ga je podnio HDZ koji, prema saborskom Poslovniku, nije ovlašteno državno tijelo.

JOVANOVIĆ: "Izjave i fizički napad koji se dogodio na Arsena Bauka od strane HDZ-ova Tomislava Čuljaka potvrdili su još jednom da sam, kada sam govorio o HDZ-u kao kriminalnoj organizaciji, govorio istinu."

SDP je napustio sjednicu nakon što je Šeks, koji je bio na sjednici iako nije član MIP-a, rekao SDP-ovkiGordani Sobol da se drži pristojnosti kao što se drži plesa oko štange. Naime, Sobol je tražila da se prekine Šeksa u govoru, budući da nije član Povjerenstva, i tada joj je on rekao da ga neće ona prekidati i dobacio joj pitanje:' Gdje vam je suprug? Nije u zatvoru?'

Jovanović ističe da je ta izjava i ponašanje Vladimira Šeksa, ali i ostalih HDZ-ovaca, dokaz da su oni u HDZ-u totalno izgubili kompas.

- Izjave i fizički napad koji se dogodio na Arsena Bauka od strane HDZ-ova Tomislava Čuljka koji se dignuo iz stolice i bacio plastičnu bočicu vode i materijale za sjednicu o stol dok je Bauk inzistirao da se glasa o zaključku koji je on predložio, odnosno da se zahtjev proglasi nepotpunim jer nije podnesen u skladu s poslovnikom, potvrdili su još jednom da sam, kada sam govorio o HDZ-u kao kriminalnoj organizaciji, govorio istinu, istaknuo je Jovanović i nadodao.

- Govor i ponašanje mržnje, kao i napadi po nacionalnoj osnovi, pokušaj su HDZ-a da se oporbenim zastupnicima zabrani govoriti. To je klasično silovanje demokracije zbog čega sam tužan, naposljetku će Jovanović.


.......

 

.......

 


SDP traži raspuštanje Sabora zbog "crnila" HDZ-a

SDP je danas zatražio raspuštanje Hrvatskog Sabora zbog, kako je rekla potpredsjednica Kluba SDP-a Milanka Opačić, crnila, blata i prljavštine koje HDZ širi u Saboru, a u čemu SDP ne želi sudjelovati.

"Teško nam je raditi u Saboru u kojem se ne traže rješenja za probleme hrvatskih građana već HDZ neprestano sipa crnilo, blato i prljavštinu", rekla je Opačić na konferenciji za novinare. SDP, dodala je, neće sudjelovati ni u HDZ-ovim seksističkim i šovinističkim ispadima.

"Mislim da je krajnje vrijeme da ovaj parlament prestane s radom, jer je jedan dio u palamentu prešao granice normalnog parlamentarnog ponašanja", kazala je Opačić reagirajući na današnju sjednicu Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) na kojoj se raspravljalo o skidanju imuniteta SDP-ovom zastupniku Željku Jovanoviću, a po privatnoj tužbi HDZ-a za klevetu.

"HDZ je danas pokušao napraviti presedan u Saboru, a to je da zastupnicima proglasi kazneno djelo verbalnog delikta", kazala je Opačić dodajući kako HDZ u tome za sada nije uspio jer "nije bilo dovoljno onih koji su na sjednici MIP-a podržali takvu odluku".

U punih 20 godina parlamentarne prakse nikada ni jednom zastupniku nije skinut imunitet zbog izgovorene riječi, jer je imunitet ustavna kategorija i štiti zastupnike za izgovorenu riječ, poručila je Opačić. 

 

 

 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gordana sobol, vladimir šeks, arsen bauk, sdp, hdz, željko jovanović