A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubrovnik-038.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dubrovnik uskoro sjedište jedne europske institucije | Politika+
Hrvatska

MESEURO: Dubrovnik uskoro sjedište jedne europske institucije

Potpisivanje okvirnog sporazuma svih sudionika programa upriličit će se krajem listopada u Bruxellesu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dubrovnik bi uskoro mogao postati sjedište jedne europske institucije, a riječ je o pokretanju inicijative Europskog parlamenta "Meseuro" o čemu su u tom gradu razgovarali gradonačelnik Andro Vlahušić i ravnatelj Diplomatske akademije MVPEI-a Mladen Andrlić.

 

Kako je istaknuto, budući da će se "Meseuro" baviti odnosima između država članica EU-a i drugih mediteranskih zemalja, Dubrovnik je s bogatim povijesnim naslijeđem odmah prihvaćen kod nadležnih europskih institucija.

 

Dubrovnik je odabran za središte projekta stvaranja centra izvrsnosti mladih diplomata posvećenih suradnji Europske unije i mediteranskih zemalja nastavno na više aktivnosti koje je Grad Dubrovnik kontinuirano podržavao poput održavanja Dubrovačkog diplomatskog foruma, European Strategy Foruma, ali i izražavanja spremnosti i logističke potpore otvaranju europskih institucija u Dubrovniku.

 

Cilj "Meseura", kazao je Mladen Andrlić, je razvijanje novog intelektualnog kapitala u kojem bi mladi diplomati i polaznici postdiplomskih studija raspravljali o aktualnim izazovima iz područja proširenja EU i odnosa s drugim mediteranskim državama.

 

Nositelji projekta su grad Dubrovnik, Unija euro mediteranskih sveučilišta EMUNI, Sveučilište u Zagrebu i Diplomatska akademija, uz podršku Europskog parlamenta čiji je podpredsjednik Gianni Pitella inicirao osnivanje te institucije.

 

Potpisivanje okvirnog sporazuma svih sudionika programa upriličit će se krajem listopada u Bruxellesu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andro vlahušić, MVPIE, dubrovnik