A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/ivan%20drmic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

SPAŠAVANJE GLAVAŠA: Drmiću i ekipi ipak će se suditi za davanje mita! | Politika+
Hrvatska

OPTUŽNICA: SPAŠAVANJE GLAVAŠA: Drmiću i ekipi ipak će se suditi za davanje mita!

Obrana dalje stoji kod svoje teze kako do kaznenog djela nije ni došlo, nego je sve ostalo na pripremnim radnjama

Piše: Ilijana Grgić. Video: PolitikaPlus TV

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je USKOK-ovu optužbu za saborskog zastupnika Ivana Drmića, bivšu zamjenicu glavnog urednika Glasa Slavonije Sanju Markotić, te osječkog poduzetnika Drago Tadića i njegovu žena Božica Tadić-Ćavar.

 

Njih optužnica tereti za pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda Branimiru Glavašu za ubojstva i mučenja srpskih civila u ratnom Osijeku.

 

MATE MATIĆ:  Ako ne postoji kazneno djelo koje se stavlja na teret onda neminovno da se ovaj postupak nije mogao voditi na ovakav način

 

Podsjetimo jedan od optuženih, splitski poduzetnik Srećko Jurišić, prije deset dana priznao je u cijelosti USKOK-ovu optužbu pokušaja podmićivanja sudaca, te je osuđen na dvije godine uvjetnog zatvora uz rok kušnje od pet godina a državi će će morati vratiti 70 tisuća eura koje su mu, po tvrdnji USKOK-a, radi podmićivanja daliIvan Drmić i bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Markotić.

 

Obrana dalje stoji kod svoje teze kako do kaznenog djela nije ni došlo , nego je sve ostalo na pripremnim radnjama, također su tražili da se iz spisa izdvoje dokazi koji su dobiveni tajnim praćenjem i prisluškivanjem, jer smatraju kako su pribavljeni nezakonito.

 

- Obrazloženje predsjednice Optužnog vijeća je bilo kratko da su oni vezani činjeničnim opisom a ne pravnom kvalifikacijskom. To je nerazumljivo, ako ne postoji kazneno djelo koje se stavlja na teret onda neminovno da se ovaj postupak nije mogao voditi na ovakav način , ističe jedan od odvjetnika Mate Matić, te dodaje kako je apsurd je da Srećko Jurišić koji je bio jedan od inicijatora i negativac dođe u milost Uskoka i da mu se daje privilegirana pozicija, a to ukazuje da "Uskočka država" nije dobra.

 

Obrana se ipak nada kako je upravo ovakvo potvrđena optužnica za njih optimistična.

 

S druge strane odvjenik Matić je istaknuo kako su odvjetnika Željku Gulišiju, branitelja Srećka Jurišića, prijavili disciplinskoj komisiji odvjetničke komore, zbog načina na koji je kršio kodeks odvjetničke profesije. Podsjetimo tek na prošlom ročištu obrana 'četvorke' otkrila da je Jurišić sve priznao i nagodio se sa Uskokom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan drmić, županijski sud u zagrebu, božica čavar tadić, drago tadić