Hrvatska

BOJKOT SABORA: Zoran Milanović. Ne rušimo Vladu, ali najbolje da se Sabor raspusti već sutra

"HDZ tvrdi da ima većinu u Saboru - ako imaju, onda su u stanju donositi odluke bez nas."

Piše: PolitikaPlus/Dnevnik.hr


"HDZ tvrdi da ima većinu u Saboru - ako imaju, onda su u stanju donositi odluke bez nas. Mi nećemo dopustiti blokadu države, a ona se ni ne može dogoditi ako HDZ ima kvorum. Nema razloga da ovo traje još 10 dana, mi smo na bojkot natjerani"

Zoran Milanović u razgovoru za Dnevnik Nove TV objasnio je da oporbeni bojkot rada Sabora nije nikakav pokušaj rušenja Vlade nego da svojim ponašanjem skreću pozornost na nedopustivo ponašanje vladajućih, te da u toj saborskoj farsi ne žele sudjelovati.

"Mi smo ovo napravili da skrenemo pozornost na nedopustivo ponašanje, stil i sadržaj, ono što se dogodilo na sjednici Mandatno imunitetnog povjerenstva narušava povjerenje kod hrvatskih građana", kaže Milanović, napominjući da se u Saboru ne može ponašati kao neobuzdano dijete, jer postoje neke granice.

Mislav Bago prisjetio je Zorana Milanovića da ako u Saboru nema potrebnog kvoruma, nema ni izglasavanja privremenog financiranja, što bi moglo dovesti do toga  da početkom naredne godine nema novca za isplate plaća. Milanović je odgovorio kako za to nema brige, jer HDZ tvrdi da ima kvorum.

"HDZ tvrdi da ima većinu u Saboru - ako imaju, onda su u stanju donositi odluke bez nas. Mi nećemo dopustiti blokadu države, a ona se ni ne može dogoditi ako HDZ ima kvorum. Nema razloga da ovo traje još 10 dana, mi smo na bojkot natjerani", zaključuje Milanović, uz napomenu da će se u Saboru ipak još jednom pojaviti.


"Kada se bude glasovalo o raspuštanju Sabora - onda ćemo doći, a pozivam Vladu da to bude što prije, sutra ako može."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, kukuriku, bojkot sabora, bojkot, zoran milanović