IT

RIJEŠEN KVAR: Mike Lazaridis: Nakon tri dana bez usluge BlackBerry ponovo radi

Nije precizirao broj korisnika zahvaćenih kvarom među 70 milijuna pretplatnika kompanije.

FOTO: Mike Lazaridis
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Usluge multifunkcionalnog telefona BlackBerryja u potpunosti su uspostavljene nakon što milijuni korisnika diljem svijeta od ponedjeljka nisu mogli slati sms poruke i e-mailove zbog pogreške u prebacivanju poruka na mrežu, objavio je u četvrtak utemeljitelj tvrtke pametnih telefona Research in Motion (RIM) Mike Lazaridis.

Lazaridis nije precizirao broj korisnika zahvaćenih kvarom među 70 milijuna pretplatnika kompanije, a nije ni procijenio štetu kvara za tvrtku.

"U potpunosti smo uspostavili usluge", rekao je Lazaridis, jedan od dvojice čelnika na telefonskoj konferenciji za novinare.

"To je bio najveći kvar u povijesti BlackBerryja", priznao je i dodao da će RIM poduzeti sve kako bi minimalizirao opasnosti ponavljanja kvara tog obima.

Lazaridis nije precizirao broj korisnika zahvaćenih kvarom među 70 milijuna 'pretplatnika' kompanije, a nije ni procijenio štetu kvara za tvrtku. Ponovno se ispričao i jamčio da će RIM učiniti sve da vrati povjerenje pretplatnika.

Korisnici u Europi, na Bliskom istoku, u Africi i Indiji od ponedjeljka su imali teškoća u slanju i primanju elektronske pošte i nisu mogli slati poruke niti surfati internetom, dok su se američki i kanadski korisnici žalili na kašnjenja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

smartphone, mike lazaridis, blackberry, research in motion, rim, pametni telefoni