A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/lutrija-euromillions-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Par koji je osvojio 101 milijun funti želi učiniti bogatima svoje prijatelje | Politika+
Svijet

LUTRIJA: Par koji je osvojio 101 milijun funti želi učiniti bogatima svoje prijatelje

To je bio tek treći puta da je par zaigrao EuroMillions lutriju, a dobitne brojeve izabrao je nasumce.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Britanski par koji je osvojio 101 milijun funti (858 milijuna kuna) u lutriji EuroMillions, objavio je kako će iskoristit svoj dobitak da se vjenča i učini milijunašima više od 20 rođaka i prijatelja.

To je bio tek treći puta da je par igrao EuroMillions lutriju, a dobitne brojeve izabrao je nasumce.

Dave Dawes (47), šef smjene u proizvodnji hrane i njegova partnerica Angela Dawes, volonterka u dobrotvornoj prodavaonici, bili su jedini dobitnici trećeg po veličini 'jackpota' britanske lutrije, vrijednog 116 milijuna eura.

Na tiskovnoj konferenciji Dave Dawes je rekao da su se on i supruga "raspametili" dok su gledali izvlačenje uživo na televiziji i shvatili da su njihovi brojavi izvučeni.

"To je bilo ludo, nisam mogao vjerovati svojim očima", rekao je Dave Dawes. "Radili smo nekoliko provjera te noći - TV, web stranice ... Pogledao sam Angelu i rekao: 'Bože moj, mi smo jedini!'".

To je bio tek treći puta da je par igrao EuroMillions lutriju, a dobitne brojeve izabrao je nasumce. Jedini broj koji je Dave namjerno izabrao je 18, datum rođenja njegova najstarijeg sina.

Par iz Wisbecha, u istočnoj Engleskoj, koji živi nevjenčano četiri godine, najavio je da će prirediti bogato vjenčanje, kuputi kuću u Portugalu za Angeline roditelje, preseliti se iz sadašnjeg jednosobnog stana, te dodijeliti novac za 15 ili 20 dobitnika, uključujući Daveovo dvoje djece iz prvog braka, Angelinog sina iz prijašnje veze, te za odabrane prijatelje. Par je dio dobitka namijenio i dobrotvornim udrugama za djecu.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

JACKPOT, IGRE NA SREĆU, LOTO, LUTRIJA