Regija

RIJEČNI PIRATI: U Srbiji pet uhićenih zbog pljačke hrvatskog riječnog broda

Policija je pronašla većinu predmeta nestalih prilikom pljačke hrvatskog broda i pet pratećih teglenica.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Tanjug

Pripadnici policije srbijanskog grada Smedereva uhitili su pet osoba osumnjičenih za krađu i prikrivanje krađe s hrvatskog broda ''Sloge'' koja se dogodila prije dva dana, objavila je u četvrtak smederevska policija.

Riječ je o kriminalnoj skupini koja se krađama na Dunavu bavila u duljem razdoblju i čije su aktivnosti bile poznate policiji.

Policija je pronašla većinu predmeta nestalih prilikom pljačke hrvatskog broda i pet pratećih teglenica, pri čemu su uhićene četiri osobe osumnjičene za krađu, a jedna je uhićena zbog prikrivanja kaznenog djela.

Riječ je o kriminalnoj skupini koja se krađama na Dunavu bavila u duljem razdoblju i čije su aktivnosti bile poznate policiji. Sa usidrenih teglenica je, kako se navodi, ukradeno više od 50 metalnih poklopaca, te strujni kablovi. Ukradeni predmeti pronađeni su zakopani na lokaciji jedne tvrtke na obali nizvodno od Smedereva, dok su strujni kablovi pronađeni kod jednog privatnog poduzetnika, vlasnika tvrtke za otkup sirovina nadomak Smedereva, uhićenog pod sumnjom da je prikrio kazneno djelo.

Visina štete je, kako se ističe, procjenjena na oko 55 tisuća eura, a policija u Smederevu nastavlja rad na identifikaciji svih članova skupine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pirati, piratstvo, pljačka broda, riječni promet, smederevo