A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Toyota-znak-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Toyota se vraća na utrku 24 sata Le Mansa | Politika+
Sport

POVRATAK: Toyota se vraća na utrku 24 sata Le Mansa

Nakon 12 godina vraća se Toyota na utrke 24 sata Le Mansa

Piše: PolitikaPlus/Hina


Japanski proizvođač automobila Toyota najavio je povratak na utrku 24 sata Le Mansa prvi put nakon 1999. godine.

 

Toyota već od prošle godine radi na pravljenju prototipa, a u tome im pomaže njihov legendarni saveznik Dome, koji se sa Toyotom pojavljuje u svim autosportovima i radi na izradama šasije. Nagađa se kako će se Toyota natjecati u grupi sa prototipovima LMP1. Toyota je ušla u povijest kao prvi proizvođač automobila koji je pobijedio na utrci sa trkaćim automobilom na hibridni pogon. Pobjedu su ostvarili u Tokashi na 24-satnoj utrci sa Supra HV-R hybrid GT trkaćim automobilom.

 

"Korištenje hibridne tehnologije je pravi izazov za našu kompaniju. Želimo ispisati novu stranicu u povijesti ove slavne utrke," kazao je direktor Toyota Motorsporta Tadashi Yamashina.

 

24 sata Le Mansa je čuvena automobilistička utrka koja se svake godine u lipnju održava u francuskom gradu Le Mansu. Smatra se najstarijom automobilističkom utrkom izdržljivosti, s prvim izdanjem održanim 1923. Zajedno s Velikom nagradom Monaka i 500 milja Indianapolisa, jedna je od tri najprestižnije utrke u svijetu automobilizma.

 

U posljednjih 12 godina čak deset puta u Le Mansu je slavio Audi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

UTRKA, TOYOTA