A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/luka-bebic-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Luka Bebić: Još ima šanse da se raziđemo kao gospoda | Politika+
Hrvatska

BOJKOT SABORA: Luka Bebić: Još ima šanse da se raziđemo kao gospoda

"Nije to ništa bilo dovoljno dramatično da bi se tako dramatično završilo."

Piše: PolitikaPlus/Dnevnik.hr

'Još ima šanse da se raziđemo kao gospoda, normalno, ma što god da riječ gospoda značila', riječi su kojima je predsjednik Sabora Luka Bebić za Dnevnik NoveTV komentirao moguće prijevremeno raspuštanje rada 6. saziva Sabora.

Dodao je da je svima u interesu da ovo zasjedanje Sabora bude u skladu s tradicijom. Bebić smatra da još uvijek ima šanse da predizborna kampanja bude vođena na pristojan i uviđajan način.

'Kada god prijeđemo granicu ljudskim istupima koji su prouzročili provokacije, onda se na njih još žešće odgovara, a to trebamo smiriti', rekao je.

Naglasio je da mu nije bilo drago kada je čuo zadnje polemike između vladajuće i oporbene strane.

'Nije to ništa bilo dovoljno dramatično da bi se tako dramatično završilo', tvrdi Bebić.


Na upit kako obuzdati temperament, Luka Bebić je odgovorio da se on teško može obuzdati, no može se zato kontrolirati.

'Pogotovo ovi južnjaci, oni su lako zapaljivi. Ja znam svoje temperamentne trenutke, pa ih tako i znam kontrolirati', rekao je i dodao kako za to nema recepta, jednostavno treba biti korektan i ne prelaziti ljudske granice.

Luka Bebić je poručio da se nada da će razgovorom s kolegama, predstavnicima klubova, pronaći rješenje i da će ovo zasjedanje Sabora završiti na podnošljivo dostojanstven način.

'Moja je namjera da smirimo tenzije i da na takav način pokažemo veličinu, a to je i poruka biračkom tijelu, hoće li u narednom mandatu zastupnici zbog ovakvih ekscesa izlaziti iz Sabora', rekao je Bebić. Naglasio je da nikada ništa nije idealno shvaćao, ali da postoji mjera koju ne treba prelaziti, bez obzira o čemu se i o kome se radilo.

'Treba smanjiti tenzije, smanjiti razlike, staviti u žižu ovo što je bitno, zanemariti manje bitno ili ne bitno', poručio je Bebić.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bojkot sabora, bojkot, sabor, luka bebić