Tvrtke

CMC DEFINITIVNO ODLAZI: Domagoj Milošević: Već su nas kontaktirali zainteresirani kupci za Željezaru Sisak

Lokalna zajednica i država moraju djelovati zajedno

Piše: PolitikaPlus

Potpredsjednik Vlade RH za investicije Domagoj Ivan Milošević potvrdio je kako će Vlada dati punu podršku novom investitoru u sisačku Željezaru.

 

-Nesumnjivo je da CMC odlazi iz Siska, zatvara dio svojih postrojenja i u Njemačkoj i u Americi. Trenutno radimo zajedno na pronalaženju novog ulagača, ima ih, neki su nas već kontaktirali, te načelno iskazali interes, rekao je Milošević.

 

DOMAGOJ MILOŠEVIĆ: Nesumnjivo je da CMC odlazi iz Siska, zatvara dio svojih postrojenja i u Njemačkoj i u Americi. Trenutno radimo zajedno na pronalaženju novog ulagača, ima ih, neki su nas već kontaktirali.

 

Milošević je zajedno sa Ivanom Šukerom, bivšim ministrom financija i nositeljem HDZ-ove liste u 6. izbornoj jedinici,  odgovarao na pitanje u vezi s odlaskom CMC-a iz Željezare Sisak, predstavljajući u u tom gradu izborni program HDZ-a.

 

-Lokalna zajednica i država moraju djelovati zajedno, posebno kada je riječ o tako važnim pitanjima kao što su radna mjesta, primjerice u sisačkoj Željezari ili Rafineriji, a sve ostalo je politikanstvo, istaknuo je bivši ministar financija Šuker.

 

 U vezi s nekim navodnim spekulacijama kako MOL nije zainteresiran za nastavak modernizacije sisačke Rafinerije, kazao je da je pozicija i Vlade i hrvatskog dijela uprave INA-e kao i Nadzornog odbora jasna - Rafinerija mora opstati i dalje se razvijati. MOL ne može samostalno donijeti odluku o gašenju Rafinerije, rekao je Šuker.

 

Podsjetio je kako je modernizacija sisačke Rafinerije zaustavljena radi velikog požara u lipnju, ali dogovorom Vlade I MOL-a modernizacija  se mora  završiti kako u  Sisku tako i  u Rijeci.

 

 -Nisu dobre izjave nekih lokalnih čelnika koji su odmah prvog dana napali Vladu RH, a svatko zna što je napravio, kazao je Šuker.


 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ina, mol, hdz, sisak, DOMAGOJ MILOŠEVIĆ, ŽELJEZARA SISAK, ivan šuker