A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/Koko-i-duhovi-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Koko i duhovi' nagrađen na njemačkom festivalu Schlingel | Politika+
Kultura

USPJEH: 'Koko i duhovi' nagrađen na njemačkom festivalu Schlingel

Scenarij filma, nastao prema slavnom književnom predlošku Ivana Kušana, napisali su Ivan i Daniel Kušan.

Piše: P/H

Nakon sjajnog starta u hrvatskim kinima film "Koko i duhovi" redatelja Daniela Kušana nagrađen je na prvom međunarodnom filmskom festivalu na kojem je prikazan - njemačkom 16. SCHLINGEL međunarodnom fimskom festivalu za djecu i mlade (International Film Festival for Children and Young Audience) u Chemnitzu, izvijestili su večeras iz zagrebačke producentske kuće "Kinorama".

Na 16. SCHLINGEL festivalu, održanom od 10. do 16. listopada, prikazano je 146 filmova, od čega 16 u natjecateljskom programu.

Film "Koko i duhovi" osvojio je Posebno priznanje – međunarodni žiri sastavljen od šesnaestero djece iz osam europskih država proglasio ga je drugim najboljim filmom festivala, navode iz "Kinorame".

Redatelj Daniel Kušan i glumac Kristian Bonačić predstavili su film festivalskoj publici i gostima festivala, kojih je ove godine bilo čak 9.000.

Scenarij filma, nastao prema slavnom književnom predlošku Ivana Kušana, napisali su Ivan i Daniel Kušan, film su proizveli Kinorama i Hrvatska radiotelevizija, sufinancirao ga je Hrvatski audiovizualni centar, a distribuira ga Continental film. U filmu glume Antonio Parač - Koko, Nina Mileta - Marica, Kristian Bonačić - Zlatko, Filip Mayer - Miki, Ivan Maltarić - Božo, i drugi.

“Koko i duhovi” je priča o dječaku Koku koji seli sa sela u grad, radujući se novim prijateljima i velikim pustolovinama. Stan u koji useljava pripadao je Vinceku, starom škrtcu čija je smrt obavijena tajnom. Uskoro će se Koko i prijatelji upustiti u opasnu avanturu, zajedno s njegovom dražesnom sestrom Maricom, vjernim psom Carem i zabrinutim roditeljima. Postoje li duhovi? Zašto žele otjerati Koka i njegovu obitelj? Hoće li Koko, uz pomoć novih i starih prijatelja, riješiti tu zagonetku prije odraslih - gledatelji će saznati u burnom raspletu ove detektivske priče.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koko i duhovi, ivan kušan, daniel kušan, schlingel, Antonio Parač