A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Varaždin-grad-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Varaždinski gradonačelnik bit će izabran u drugom krugu: Habuš ili Horvat? | Politika+
Hrvatska

IZBORI: Varaždinski gradonačelnik bit će izabran u drugom krugu: Habuš ili Horvat?

Varaždinci će gradonačelnika za sljedećih godinu i pol dana izabrati u drugom krugu, za dva tjedna. Nijedan od kandidata nije dobio više od 50% glasova.

Piše: PolitikaPlus

U drugi krug idu Goran Habuš (HNS-SDP-HSU) koji je dobio 43,87% glasova i nezavisni kandidat Zlatko Horvat, dosadašnji zamjenik gradonačelnika, s 22,93% glasova.

 

Ostala dvojica kandidata Miljenko Ernoić (HSLS) 15,73%, i Ladislav Ilčić 15,62% glasova, otpadaju. Na prijevremene izbore za varaždinskoga gradonačelnika i njegova dva zamjenika izašao je 15.651 birač s pravom glasa, odnosno 37,94% od ukupno 41.256 upisanih birača. Nevaljanih je listića bilo 286, odnosno 1,83%.


Predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Alan Pretković rekao je da su izbori protekli uljuđeno i demokratski te da nije bilo prijavljenih incidenata.


Ovo su prvi izvanredni izbori za gradonačelnika u Hrvatskoj od lokalnih izbora 2009. na kojima su župani, gradonačelnici i načelnici općina te njihovi zamjenici birani neposredno.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

miljenko ernoić, izbor za gradonačelnika, Varaždin