A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/GSV.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

GSV: Opada broj radnika koji neredovito primaju plaću | Politika+
Mojbiz

STATISTIKA: GSV: Opada broj radnika koji neredovito primaju plaću

Mladen Novosel: Sindikati očekuju formiranje jamstvenog fonda iz kojeg bi se radnicima isplaćivale plaće. Božidar Kalmeta: Vlada se slaže.

FOTO: HRT
Piše: PolitikaPlus/HRT

Opada broj radnika koji neredovito primaju plaću, manje je i tvrtki koje državi ne uplaćuju poreze i doprinose, a i nelikvidnost je u laganom padu. Ipak, sindikati se s ovih ocjenama i brojevima ne slažu, javlja HRT.

Stoga od iduće vlade očekuju formiranje jamstvenog fonda iz kojeg bi se radnicima isplaćivale plaće, istaknuo je predstavnik sindikalnih središnjica Mladen Novosel.

Vlada se slaže da treba nastaviti raditi na stvaranju jamstvenog fonda i osmisliti model po kojem će taj fond funkcionirati, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta.

Na sjednici su razmatrana i moguća rješenja za problem nelikvidnosti te je zaključeno da treba osigurati primjenu članka 70. Zakona o sudskom registru, kojim će se iz registra automatski brisati poduzetnike koji nisu predali godišnje financijsko izvješće. Također bi trebalo provesti skraćeni stečajni postupak nad poduzetnicima bez zaposlenih koji su blokirani duže od 60 dana.

Osim toga, vjerujemo da će se nelikvidnost smanjiti i zahvaljujući predloženom zakonu o rokovima ispunjenja novčanih obveza koji preporučuje obvezu naplate potraživanja u roku 30 do 60 dana, rekao je predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca Matko Bolanča.