Kultura

'REUNION': Ponovno se okupili Stone Roses i kreću na turneju

Na tiskovnoj konferenciji frontmen grupe Ian Brown izjavio je kako je obnovljeno njegovo prijateljstvo s gitaristom i suautorom pjesama Johnom Squireom

Piše: P/H

Stone Roses, jedan od najutjecajnijih svjetskih bendova s prelaza 80-ih na 90-te godine prošlog stoljeća, najavio je na tiskovnoj konferenciji u Londonu svoje ponovo okupljanje 15 godina nakon raspada, prenosi BBC.

Članovi benda će svirati dva koncerta u rodnom Manchesteru 29. i 30 lipnja prije odlaska na svjetsku turneju. Na tiskovnoj konferenciji frontmen grupe Ian Brown izjavio je da je obnovljeno njegovo prijateljstvo s gitaristom i suautorom pjesama Johnom Squireom i grupa će uskoro objaviti novi album.

Stone Rosesi raspali su se nakon samo dva objavljena albuma 1996. godine. Njihov debitantski album "Stone Roses" i danas se smatra jednim od najvažnijih albuma svih vremena. U Britaniji je osvojio nagrade za album godine, singl godine (Fools Gold), a grupa je proglašena i najboljim novim i najboljim bendom općenito.

Grupa je bila predvodnica nezavisne manchesterske rock scene krajem 80-ih i početkom 90-ih i smatra se najzaslužnijom za obnovu britanske gitarističke glazbe i pojavu pravca kasnije nazvanog Britpopom.

Na turneju će krenuti najpoznatija postava benda, s Brownom, Squireom, basistom Manijem i bubnjarom Renijem.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stone roses, Ian Brown