A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sabor1.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Oporba nastavlja bojkot: Propao dogovor o radu Sabora | Politika+
Hrvatska

NIŠTA OD DOGOVORA: Oporba nastavlja bojkot: Propao dogovor o radu Sabora

I vladajući i oporba u svojim su se zahtjevima vratili na početne pozicije. HDZ ne odustaje od ranije predloženog dnevnog reda, a oporba ostaje izvan sabornice.

Piše: PolitikaPlus

Bez rezultata je završio prvi sastanak radne skupine koja je trebala dogovoriti koje će se točke raspraviti i izglasovati kako bi se zaključilo saborsko zasjedanje. I vladajući i oporba u svojim su se zahtjevima vratili na početne pozicije. HDZ ne odustaje od ranije predloženog dnevnog reda, a oporba ostaje izvan sabornice.Radna skupina osnovana je nakon što dogovor nije postignut jučer na proširenoj sjednici Predsjedništva Sabora. Čine je Andrija Hebrang (HDZ) i Milorad Pupovac (SDSS) kao predstavnici vladajuće većine te Milanka Opačić (SDP) i Vesna Pusić (HNS/HSU) kao predstavnice oporbe.

Uoči sastanka radne skupine sastao se klub zastupnika vladajućeg HDZ-a kojem je bila nazočna i predsjednica stranke i Vlade Jadranka Kosor. Sabor će nastaviti rad i uvrstiti točke dnevnoga reda na kojima je vlada naporno radila i o tome ćemo glasovati, poručila je premijerka dodavši da se ne odustaje ni od zakona o ništetnosti odluka bivše JNA, Jugoslavije i Srbije.

A na početku današnje sjednice Sabora njegov predsjednik Luka Bebić najavio je, odgovarjući na upit HDSSB-ova zastupnika Zorana Vinkovića, kako će se prekosutra znati hoće li zadnja sjednica u šestom sazivu biti produljena do 28. listopada. Tada bi se, prema očekivanjima, parlament trebao raspustiti.


Klubovi stranaka Kukuriku koalicije, koji su prošli tjedan u Saboru proglasili bojkot rada, predložili su da se izglasuje pet takozvanih europskih zakona. Međutim u HDZ-u kažu da bi do raspuštanja Sabora trebalo donijeti sve planirane zakone i odluke.

Predsjednik Kluba SDSS-a Milorad Pupovac vjeruje da će radna skupina pronaći kompromisno rješenje. Bit će kompromisa, odgovorio je Pupovac novinarima na upit hoće li SDSS, ne postigne li radna skupina kompromis, sudjelovati u radu Sabora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, oporba, sabor, kukuriku koalicija