A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vlatko-markovic-moze-biti-suspendiran-sest-mjeseci-slika-259218.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vlatko Marković: Pogledajte kvalitetu naših liga, to je jad i bijeda | Politika+
Sport

INTERVJU ZA PRESS: Vlatko Marković: Pogledajte kvalitetu naših liga, to je jad i bijeda

'Mi uvijek smatramo da smo geniji, da smo bogodani, da sve možemo i moramo.'

FOTO: Vlatko Marković
Piše: PolitikaPlus

Vlatko Marković dao je kontroverzan intervju beogradskom listu Press. Predsjednik HNS-a trudio se iz svih snaga uvjeriti tamošnju javnost da je Tomislav Karadžić najbolje rješenje za mjesto prvog čovjeka srpskog saveza. No, Marković nije bio samo u misiji spašavanja kolege i hvaljenja svog rada nego je iskoristio šansu da udijeli packe i hrvatskim reprezentativcima te neizravno izborniku.

 

'Mi uvijek smatramo da smo geniji, da smo bogodani, da sve možemo i moramo. Pogledajte kvalitetu naših liga, pa to je jad i bijeda. I usporedite reprezentacije kojih zemalja se nisu plasirale na EP.'

- Tvrdim da Karadžić i glavni tajnik Laković moraju ostati na najvažnijim funkcijama. Svi naši savezi u regiji funkcioniraju zbog sposobnih ljudi koji uspijevaju dovesti sponzore, a ne od ulaznica koje prodamo za prvenstvene utakmice gdje se skuplja uža rodbina. Razmislite kako taj posao obavlja vaš predsjednik prije nego tražite njegovu smjenu - rekao je Marković, dodavši nešto potpuno drukčije nego je dosad tvrdio, naime sada kaže da “plasman na SP i EP ne smatra obvezom niti Srbije niti Hrvatske”.

- Mi uvijek smatramo da smo geniji, da smo bogodani, da sve možemo i moramo. Pogledajte kvalitetu naših liga, pa to je jad i bijeda. I usporedite reprezentacije kojih zemalja se nisu plasirale na EP. Drugo, najbolji igrači naših reprezentativnih selekcija su iz inozemstva, ali zato morate uzeti u obzir i njihove bankovne račune. Da se razumijemo, nije meni žao, već mi je izuzetno drago što su svi ti momci zaradili milijune i osigurali si lagodan život. Ali, hoću reći da to više nije taj entuzijazam kod igrača kakav je bio ranije. To je objektivan problem.

Na kraju je “zaplakao” što Robert Prosinečki više nije u stožeru Vatrenih jer on - jako puno nedostaje. I potom ga odmah preporučio izravnom rivalu u sljedećim kvalifikacijama - Srbiji.

- Imate vi odlične igrače, fantastične nogometaše, ali je potrebno pljunuti u šake i raditi! Potreban vam je perspektivan trener, ali netko s imenom i prezimenom. Da me ne shvatite pogrešno, ali prvi mi na pamet pada Prosinečki. Znate li vi koliko on nama sada nedostaje?! Mnogo, baš mnogo - zaključio je Marković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srbija, vlatko marković, hrvatska nogometna reprezentacija