Kultura

FILM: Film Rivera Phoenixa mogao bi biti završen 18 godina nakon smrti

U trenutku Phoenixove smrti do kraja snimanja ostalo je samo 11 dana.

Piše: P/H

Osamnaest godina nakon smrti telentiranog američkog glumca Rivera Phoenixa, nizozemski redatelj George Sluizer izjavio je da će završiti film Dark Blood, dramu koju je snimao s Phoenixom u trenutku njegove smrti od srčanog udara izazvanog koktelom narkotika 1993. godine, objavio je časopis The Hollywood Reporter.

U trenutku Phoenixove smrti do kraja snimanja ostalo je samo 11 dana.

Nakon Phoenixove smrti, George Sluizer je uzeo snimljeni materijal i sakrio ga iz straha da će biti uništen. Sada je montirao snimke i vjeruje da s nekoliko prilagodbi, poput korištenja nasnimljenog glasa, može završiti film i pripremiti ga za objavu. U trenutku Phoenixove smrti do kraja snimanja ostalo je samo 11 dana.

Sluizer je izjavio da za nasnimavanje glasa namjerava pitati Riverova brata Joaquina Phoenixa.

"Njihovi su glasovi vrlo slični", rekao je redatelj za THR, koji je cijelo vrijeme od Riverove smrti bio u kontaktu s njegovom obitelji. Tako bi se moglo dogoditi da gledatelji u nekoliko kadrova gledaju Rivera, a slušaju Joaquina, dobitnika Zlatnog globusa za ulogu Johnnyja Casha u filmu "Hod po rubu".

Prije nagle smrti u 23. godini, River Phoenix bio je smatran jednim od najtalentiranijih mladih američkih glumaca, zajedno s Johnnyjem Deppom, Christianom Slaterom i Keanuom Reevesom. Glumio je u filmovima "Ostani uz mene", "Obala komaraca", "Moj privatni Idaho" i "Uhode". Za film "Na kraju snaga" Sydneyja Lumeta bio je nominiran za Oscara i Zlatni globus za sporednu ulogu.

River Phoenix umro je na ulici ispred hollywoodskog noćnog kluba Vipera Rooma, tada u vlasništvu Johnnyja Deppa, od fatalne kombinacije narkotika. S njim u društvu bili su, i svjedočili njegovoj smrti, njegova djevojka Samantha Mathis, dvije godine mlađa sestra Rain i četiri godine mlađi brat Joaquin Phoenix.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Johnny Depp, Joaquin Phoenix, Dark Blood, George Sluizer, River Phoenix