A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/ljubljana-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nakon Moody'sa i Fitcha, i Standard & Poor’s snizio kreditni rejting Slovenije | Politika+
Mojbiz

BONITET: Nakon Moody'sa i Fitcha, i Standard & Poor’s snizio kreditni rejting Slovenije

Nakon Italije, Španjolske, Irske, Portugala, Cipra i Grčke Slovenija je sedma država u eurozoni kojo jje ove godine srezana procjenu kreditnog rizika.

Piše: P/H

Bonitetna agencija Standard & Poor’s snizila je za jednu razinu kreditni rejting Slovenije, s 'AA/A-1+' na 'AA-/A-1+, uz stabilnu prognozu.

Nakon Italije, Španjolske, Irske, Portugala, Cipra i Grčke Slovenija je sedma država u eurozoni kojo jje ove godine srezana procjenu kreditnog rizika.

Kao razlog smanjivanja kreditne ocjene agencija je u priopćenju objavljenom u srijedu navela slabljenje fiskalne pozicije države koja je od izbijanja svjetske financijske krize 2008. godine radi ublažavanja njenih posljedica na svoju ekonomiju i bankarski sustav udvostručila zaduženost, na sadašnjih 43 posto BDP-a.

Prema ocjeni Standard & Poor’s, slovenska vlada u proteklom razdoblju nije predstavila uvjerljivu strategiju financijske konsolidacije, smanjenja proračunskih troškova i strukturnih reformi, što se očekuje da će napraviti nova vlada nakon prijevremenih izbora.

Prošlog su mjeseca iz istih razloga kreditni rejting Sloveniji za jednu razinu smanjile i bonitetne agencije Moody's i Fitch.

Nakon Italije, Španjolske, Irske, Portugala, Cipra i Grčke Slovenija je sedma država u eurozoni kojoj su svjetske kreditne agencije ove godine snizile procjenu kreditnog rizika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slovenija, kreditni rejting, standard & poor's, bonitet