A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/R-S/sabor-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Bojkot Sabora: O kaznenom zakonu raspravljao samo Klub HDZ | Politika+
Hrvatska

'RASPRAVA': Bojkot Sabora: O kaznenom zakonu raspravljao samo Klub HDZ

U sabornici se tako danas nije čula nijedna kritička riječ protiv tog zakona.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

O konačnom prijedlogu kaznenog zakona, kojeg su neki odvjetnici zbog otežavanja položaja osumnjičenika u istragama nazvali monstruoznim, danas je u Hrvatskome saboru raspravljao jedino Klub HDZ-a, koji je predloženi zakon i podržao.

Zbog bojkota oporbe, u sabornici se danas nije čula nijedna kritička riječ protiv tog zakona.

Pozivajući klubove zastupnika na raspravu, predsjednik Sabora Luka Bebić je za raspravu u ime Kluba SDP-a prozvao Ingrid Antičević Marinović, no budući da prozvana nije bila u sabornici, kao niti njezine stranačke kolege, Bebić je ustvrdio kako SDP gubi pravo rasprave u ime svog kluba "ma što to značilo".

Ana Lovrin: Riječ je o stožernom i glavnom zakonu svake države.

Podržavši konačni prijedlog kaznenog zakona, Ana Lovrin (HDZ) je rekla da je riječ o "stožernom i glavnom zakonu svake države".

Taj obiman zakon s preko 380 članaka je ujedno i 'politički zakon' koji pokazuje koje to društvene vrijednosti štiti i na koji način to čini, rekla je.

 

Podsjetila je da se 2009. pristupilo izradi novog kaznenog zakona i to na način njegovog novog strukturiranja, dodavši da je provedeno i njegovo usklađivanje s međunarodnim dokumentima kao i sa svim novodonesenim zakonima Republike Hrvatske.

Novi kazneni zakon, po mišljenju Ane Lovrin, poboljšava kazneno-pravni položaj žrtve, te unaprijeđuje djelotvornost sustava kazneno-pravnih sankcija.

Posebno zanimljivima Lovrin drži izmijene vezane za uvjetni otpust o kojem sada odlučuje sud, s obzirom na to da je do sada sudski izrečenu kaznu moglo izmijeniti zatvorsko povjerenstvo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bojkot sabora, ana lovrin, zkp, kazneni zakon