A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/josip-friscic-100.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Josip Friščić: Pupovac nije spomenuo da neće sudjelovati u radu Sabora | Politika+
Hrvatska

SASTANAK: Josip Friščić: Pupovac nije spomenuo da neće sudjelovati u radu Sabora

'Na jučerašnjem razgovoru s predsjednicom vlade Jadrankom Kosor i potpredsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem nije bila ni riječju izražena sumnja da zastupnici SDSS-a neće sudjelovati u radu, odnosno donošenju saborskih dokumenata.'

FOTO: Josip Friščić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Josip Friščić na novinarsko pitanje odgovorio je danas kako na jučerašnjem razgovoru s predsjednicom vlade Jadrankom Kosor i potpredsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem nije bila ni riječju izražena sumnja da zastupnici SDSS-a neće sudjelovati u radu, odnosno donošenju saborskih dokumenata, a kazao je i kako se boji da neki zakoni neće doći na red.

 

'Na jučerašnjem razgovoru s predsjednicom vlade Jadrankom Kosor i potpredsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem nije bila ni riječju izražena sumnja da zastupnici SDSS-a neće sudjelovati u radu, odnosno donošenju saborskih dokumenata.'

Razgovarali smo utroje i ni riječju nije izražena sumnja da njihovi zastupnici neće sudjelovati u radu, odnosno donošenju saborskih dokumenata, istaknuo je Friščić danas u središnjici HSS-a u Zagrebu gdje su koalicijski sporazum potpisali HSS i Zelena stranka za VII. izbornu jedinicu, odgovarajući na novinarski upit misli li da je SDSS još uz vladajuću koaliciju i da će ih podupirati u radu Sabora.

Na upit što misli o izjavi potpredsjednika SDSS-a Pupovca da se treba dogovoriti o još nekim točkama dnevnog reda, Friščić je odgovorio kako je „sigurno da u danima koji su pred nama, a tako je završilo i do sada svako zasjedanje, ima i dio zakona koji, bojim se, neće doći na red, ali se razgovaralo i dogovoreno je da se utvrde prioriteti stavljanja na raspravu i mislim da će se o tome danas i postići dogovor“.

Friščić je dodao kako se razgovaralo o sugestijama o određenim prioritetima o tome o čemu treba raspravljati.

Mi smo rekli da su to prije svih zakoni povezani s monitoringom, gdje smo se obvezali da ćemo ih uskladiti, odnosno donijeti, zatim o privremenom financiranju kako se ne bi izazvao zastoj u zdravstvu, školstvu, socijali, svemu što ovisi o privremenom financiranju i proračunu, te da se osigura stavka za financiranje referenduma u prvom tromjesečju iduće godine, kazao je Friščić, govoreći o jučerašnjem razgovoru s premijerkom i potpredsjednikom SDSS-a.

Na pitanje što bi Bruxelles mogao reći o promjeni zakona o Ini, Friščić je odgovorio: "Ako je nešto predmet spora, ako je nešto pod istragom, onda su dio toga procesa zasigurno i oni akti koji su u tom procesu zaključivani."

„Očekujemo u tome smjeru i takva očitovanja iz Bruxellesa. Kad budemo imali pravorijek o okolnostima i uvjetima kad su neki dokumenti zaključivani, onda će se zasigurno moći i na pravi način suditi o njihovim učincima i posljedicama“, rekao je Friščić.

Europska komisija u srijedu je potvrdila da je u ponedjeljak u Bruxellesu održan sastanak na stručno-tehničkoj razini s izaslanstvom hrvatske vlade o prijedlogu zakona po kojem nitko osim hrvatske države ne bi mogao imati više od 49 posto dionica Ine te dodala da o tom pitanju još nema konačnu ocjenu i očekuje dodatna hrvatska objašnjenja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sabor, jadranka kosor, hdz, hss, josip friščić, milorad pupovac, sdss