A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vladimir%20sisljagic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vladimir Šišljagić: Nastavlja se političko maltretiranje HDSSB-a | Politika+
Hrvatska

PUTOVNICA: Vladimir Šišljagić: Nastavlja se političko maltretiranje HDSSB-a

'Neizdavanje putovnice Branimiru Glavašu pokazuje da institucije Republike Hrvatske nastavljaju politički maltretirati HDSSB i Glavaša.'

FOTO: Vladimir Šišljagić
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je danas u Osijeku kako slučaj s neizdavanjem putovnice Branimiru Glavašu pokazuje da institucije Republike Hrvatske nastavljaju politički maltretirati HDSSB i Glavaša te je cijeli slučaj prijavljen Odboru za nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora.

 

'Neizdavanje putovnice Branimiru Glavašu pokazuje da institucije Republike Hrvatske nastavljaju politički maltretirati HDSSB i Glavaša.'

Na izvanrednoj konferenciji za novinare Šišljagić je rekao kako, u tom slučaju, ministarstva vanjskih i unutarnjih poslova ne postupaju u skladu sa zakonom jer je, ustvrdio je, Glavašev zahtjev za izdavanje putovnice preko "Generalnog konzulata RH u Mostaru službeno uručen 24. kolovoza Ministarstvu vanjskih poslova". Dodao je da je Glavaš u roku od 30 dana trebao dobiti putovnicu ili rješenje o odbijanju zahtjeva te da je rok prošao, ali nikakav službeni odgovor nije stigao.


Šišljagić je ustvrdio kako je MUP, u jučerašnjemu pisanom odgovoru, na upite novinara, "negirao da ima bilo kakvih saznanja o izdavanju putovnice", a u današnjem dopisu Odjel za odnose s javnošću MUP-a naveo je kako im je poznat zahtjev za putovnicu, ali su morali provesti određene istražne radnje radi utvrđivanja pravovaljanosti dokumentacije.

Ocijenio je kako su te radnje trebali obaviti u zakonskom roku od 30 dana, a ne "služiti se lažima po političkom nalogu HDZ-a". Odbio je navode iz dopisa MUP-a da se istražne radnje provode radi utvrđivanja mogućih zapreka za izdavanje putovnice Glavašu jer se on, na zahtjev zagrebačkoga Županijskog suda, vodi u potražnim evidencijama. Rekao je kako Glavaš nije ni na MUP-ovoj ni na Interpolovoj tjeralici, niti može biti na tjeralici budući da je u mostarskom zatvoru.

Ocijenio je kako je razlog nastavku političkog maltretiranja HDSSB-a i Glavaša HDZ-ov gubitak većine u Hrvatskom saboru, zbog čega je HDZ, kako je dodao, preko Andrije Hebranga izdavanjem putovnice pokušao ucijeniti HDSSB radi održavanja većine u Saboru. Dodao je da je s cijelim slučajem upoznat saborski Odbor za nacionalnu sigurnost koji će, ustvrdio je, "zatražiti istragu" o tome tko je Glavašu uskratio zakonsko pravo na putovnicu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

putovnica, branimir glavaš, hdssb, vladimir šišljagić, hdz