A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/jadranka-kosor-djakovstina-.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Premijerka u Đakovštini: Obećala uplatu 26 milijuna kuna, radnici prekinuli prosvjed! | Politika+
Mojbiz

ZAOKRET: Premijerka u Đakovštini: Obećala uplatu 26 milijuna kuna, radnici prekinuli prosvjed!

Radnici do sada pristajali na prekid prosvjeda tek nakon što vide novac.

Piše: PolitikaPlus


Prosvjednici, koji su, kad je to obećanje bio izgovorio glasnogovornik vlade, odlučno izjavili da će prosvjedovati dok novac ne legne na račun, sad su ipak popustili - obećali su rastaviti logor do kraja današnjeg dana.

Nakon jedanaest dana 'logorovanja' bivših zaposlenika Đakovštine, jutros ih je obišla premijerka Jadranka Kosor u pratnji ministra poljoprivrede Petra Čobankovića. Posjet nije bio samo kurtoazan - premijerka je potvrdila obećanja da će ukupni iznos biti uplaćen do kraja sljedećeg tjedna. 26 milijuna kuna plaća i otpremnina!

Prosvjednici, koji su, kad je to obećanje bio izgovorio glasnogovornik vlade, odlučno izjavili da će prosvjedovati dok novac ne legne na račun, sad su ipak popustili - obećali su rastaviti logor do kraja današnjeg dana.


Premijerka Jadranka Kosor jutros je redakcijama hrvatskih medija najavljena tek sat prije obilaska radnika Đakovštine, koji su rekli da ih iz Vlade nije nitko kontaktirao, te da su najavu čuli samo iz medija saznali iz medija. Očito je obilazak u posljednji tren ubačen u njen današnji raspored.

 

Nakon tvrdnji da im Vlada ne može pomoći, ovo je veliki zaokret. Podsjećamo, ministar poljoprivrede Čobanković u nekoliko je navrata poručio da Vlada radnicima ne može pomoći, napominjući da su i sami radnici kao suvlasnici Đakovštine suoodgovorni za svoju sudbinu.


 

Jučer je u izjavi za PolitikuPlus Pavić potvrdio kako se nada da će početkom sljedećeg tjedna radnicima biti uplaćene otpremnine. No radnici Đakovštine potvrdili su nam da i dalje ostaju u prosvjedu.

Iako se činilo da dolazak i prosvjed u Zagrebu radnicima Đakovštine nije donio nikakav pomak, reakcija Vlade i same premijerke koja je usljedila daje nadu u pozitivno rješenje, odnosno isplatu otpremnina.

 

Ključan moment dogodio se preksinoć, kada su radnici Đakovštine nakon cjelodnenog prosvjeda u Zagrebu gostovali na HTV-u. Pred kraj emisije voditelja Roberta Zubera nazvao je glasnogovrnik Vlade Mladen Pavić kako bi radnike izvjestio da će Vlada ipak pronaći rješenje.

 

Jučer je u izjavi za PolitikuPlus Pavić potvrdio da se nada da će početkom sljedećeg tjedna radnicima biti uplaćene otpremnine. No radnici Đakovštine potvrdili su nam da i dalje ostaju u prosvjedu.

 

- Sve dok novci ne sjednu na račun, mi ne odustajemo od našeg prosvjeda - potvrdila nam je glasnogovornica Koordinacije za zaštitu prava bivših radnika Đakovštine u stečaju Sanja Katić.