A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/kruno%20jurcic.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Rijeka nema što tražiti u Maksimiru!' Na kraju osvrt o utakmici s Ajaxom | Politika+
Sport

OSVRT JURČIĆA: 'Rijeka nema što tražiti u Maksimiru!' Na kraju osvrt o utakmici s Ajaxom

Bilo tko da dolazi, a to je sada Rijeka, nema što tražiti u Maksimiru

Piše: PolitikaPlus

Dan uoči utakmice 12. kola domaćeg prvenstva s Rijekom, pred okupljene medije došao je trener Dinama Krunoslav Jurčić te najavio susret, ali i napravio posljednji osvrt na utakmicu s Ajaxom.


Prije nego što je počeo pričati o prvenstvenoj utakmici protiv Rijeke, trener Modrih osvrnuo se na statističke pokazatelje s utakmice protiv Ajaxa; konkretno, na pretrčane kilometre: - Dinamo je protiv Ajaxa pretrčao 119 kilometara, a usporedbe radi u protekloj sezoni Lige prvaka prosjek Barcelone bio je 110, Arsenala 112, a Partizana 117. Na utakmici u utorak Ajax je pretrčao 121 kilometar što će, vjerojatno, biti rekord Lige prvaka. -O Ligi prvaka- Puno razgovaram sa Zvonkom Komesom koji je u Leverkusenu imao iskustvo s Juupom Heynckesom koji je u prvoj sezoni u Bayer Leverkusenu inzistirao Upravi kako ne želi ući u Ligu prvaka. On je imao put i proces adaptacije koji nije htio remetiti dok mi nismo mogli birati. Mi smo pod svaku cijenu željeli ovdje doći i naravno da smo svi skupa, počevši od mene preko igrača i cijelog kluba u nekim trenucima iznenađeni i nedorasli Ligi prvaka. Što se tiče same igre, na ovoj razini toliko se smanjuje "prazan" prostor između primanja i rješavanja lopte da se to ne može popraviti nikako drugačije nego iskustvom.Pričao je trener i o točnim podacima za pojedinog igrača: - Šimunić i Ibanez su pretrčali preko 10 kilometara, Vida i Sammir preko 11, a Rukavina preko 12 kilometara. S druge strane, Badelj i Kovačić pretrčali su svaki preko 6 kilometara za 45 minuta koje su odigrali. - Obzirom da je u nekim medijima bilo natpisa i tome kako su Modri manje trčali u nastavku utakmice, Jurčić je rekao i ovo: -Od sedam igrača koji su igrali 90 minuta, pet ih je više trčalo u drugom nego u prvom dijelu.


Osim pretrčanim kilometrima, stručni stožer Dinama zadovoljan je i strukturom istih: - Imamo šest igrača koji su odradili preko 100 šprinteva i to je struktura na kojoj mi temeljimo optimizam. To znači da je većina naših igrača radila taj visoki pritisak na kojem smo inzistirali - rekao je trener pa dodao: - Nama ovo sve itekako puno znači; ovo su izvanredni rezultati.

 

Nakon "europskog" dijela konferencije, trener Modrih okrenuo se utakmici protiv Rijeke: - Bilo tko da dolazi, a to je sada Rijeka, nema što tražiti u Maksimiru. Atmosfera je jako dobra i odlučni smo krenuti po pobjedu - kaže trener pa nastavlja o gostima: - Imaju novog trenera i to uvijek nosi sa sobom određenu mobilizaciju. Gledao sam utakmicu sa Splitom gdje su nakon prvog postignutog gola igrali dosta defenzivno s opasnim kontrama; vjerojatno će se tako postaviti i protiv nas.

 

Što se tiče stanja u Dinamu, nekoliko igrača ima problema s ozljedama: - Kovačić (zglob, nap.a.), Badelj (aduktor, nap.a.) i Šimunić (list, nap.a.) nisu trenirali i tek ćemo danas nakon treninga vidjeti na koga možemo računati. - Kada smo kod igrača koji su dulje vrijeme van pogona zbog ozljeda onda je zanimljivo spomenuti kako je pred Mehmedom Alispahićem još dva tjedna mirovanja dok Arijan Ademi trenira s ekipom, ali obzirom na dugu stanku mora ga se polako uvoditi u formu.U vezi najdulje ozlijeđenog igrača, kapetana Igora Bišćana, trener je još jednom ponovio: - Naš je primarni cilj da Bišćana dobijemo za pripreme za nastavak sezone. Ako u tome uspijemo onda će to biti veliki uspjeh.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kruno jurčić, dinamo, ajax, liga prvaka