A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vladimir%20sisljagic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vladimir Šišljagić: Odluka je donesena u stilu totalitaristčkih režima | Politika+
Hrvatska

OSUDA: Vladimir Šišljagić: Odluka je donesena u stilu totalitaristčkih režima

'Današnja odluka saborskih zastupnika HDZ-a i njihovih vjernih koalicijskih partnera donesena je u stilu totalitaristčkih režima i predstavlja sumrak demokracije.'

FOTO: Vladimir Šišljagić
Piše: PolitikaPlus

HDSSB oštro je danas osudio odluku HDZ-a o oduzimanju imuniteta saborskome zastupniku zbog izrečene riječi, čime je, navodi, "prvi put od osnutka hrvatske države i Hrvatskoga sabora oduzet imunitet zbog verbalnog delikta".

U priopćenju za javnost koje je poslao predsjednik stranke Vladimir Šišljagić ističe se kako se bit instituta imuniteta sastoji upravo u tome da zastupnici, neovisno o tome kojoj stranci pripadaju, "mogu slobodno govoriti bez ikakvog straha od posljedica, a ponajmanje od straha oduzimanja imuniteta zbog privatne tužbe za klevetu".

"Ovaj čin predstavlja rušenje parlamentarne demokracije i temeljnih osnova na kojima leži i počiva krvlju nastala hrvatska država. Današnja odluka saborskih zastupnika HDZ-a i njihovih vjernih koalicijskih partnera donesena je u stilu totalitaristčkih režima i predstavlja sumrak demokracije", dodaje se u priopćenju HDSSB-a.

Hrvatski sabor danas je oduzeo imunitet SDP-ovu zastupniku Željku Jovanoviću.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vladimir šišljagić, sabor, željko jovanović, hdssb