A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/grcka%20100.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ministri financija euro zone odobrili novu tranšu Grčkoj | Politika+
Mojbiz

ODLUKA: Ministri financija euro zone odobrili novu tranšu Grčkoj

Ministri financija zemalja euro zone odobrili su isplatu iduće tranše od 8 milijardi eura po programu pomoći EU-a i MMF-a Grčkoj.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministri financija zemalja euro zone odobrili su isplatu iduće tranše od 8 milijardi eura po programu pomoći EU-a i MMF-a Grčkoj, rekli su ministri u petak u izjavi.

"Dogovorili smo isplatu iduće tranše financijske pomoći Grčkoj u kontekstu tekućeg programa gospodarske prilagodbe", kaže se u izjavi Eurogrupe koja se sastala u Bruxellesu u petak navečer. "Očekuje se da se isplata izvrši u prvoj polovici studenog a još se čeka odobrenje odbora Međunarodnog monetarnog fonda", stoji u izjavi.

"Pored toga, kako bi osigurali održivost duga, zaključit ćemo drugi program gospodarske prilagodbe za Grčku, s odgovarajućom kombinacijom dodatnog novog službenog fiannnciranja i uključenja privatnog sektora", stoji u priopćenju.

Ova je isplata šesta tranša ukupnog paketa od 110 milijardi eura zajmova dogovorenih izmđu EU-a i MMF-a i Grčke u svibnju prošle godine. Bez ove isplate Grčka se suočava s mogućnošću da ne može plaćati svoje dugove krajem godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mmf, pomoć, grčka