A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Placido-Domingo-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Placido Domingo oduševio Zagreb: 'Nemojte nas zaboraviti!' | Politika+
Kultura

KONCERT U ARENI: Placido Domingo oduševio Zagreb: 'Nemojte nas zaboraviti!'

Vrhunac koncerta bio je bis u kojem je Domingo izveo klasike"Besame mucho", "O sole mio".

FOTO: Placido Domingo
Piše: PolitikaPlus/Hina

Slavni španjolski tenor Placido Domingo držao je sinoć u pratnji Zagrebačke filharmonije trosatni koncert kojim je oduševio zagrebačku publiku u ispunjenoj Areni.

Svjetski poznati umjetnik, smatran jednim od najboljih i najutjecajnijih pjevača u povijesti opere, u Zagrebu je sa svojim gostima pred desetak tisuća ljudi izveo program osmišljen posebno za ovaj koncert.

Domingo i njegovi gosti, američke sopranistice Angel Blue i Micaela Oeste, te hrvatski pjevač Tony Cetinski, doživjeli su ovacije oduševljene publike izvevši između ostalih djela Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija i Franza Lehara.

Vrhunac koncerta ipak je bio bis u kojem su Domingo i njegovi gosti izveli klasike poput "Besame mucho", "O sole mio" i "Over the Rainbow".

Oeste je oduševila publiku arijom "O mio bambino caro" iz Puccinijeve jednočinke "Gianni Schicchi", a najveći pljesak Domingo je zaslužio izvedbom glazbenog standarda "Granade".

Prvim dijelom koncerta dominirale su arije iz poznatih opera Verdija, Julesa Masseneta, Puccinija i drugih, a otvorila ga je Zagrebačka filharmonija izvedbom overture za komičnu operu "Don Pasquale" talijanskog skladatelja Gaetana Donizettija.

Uslijedio je ljubavni duet maestra Dominga i sopranistice Blue "Gia nella notte densa" iz Verdijeva "Otella", što je publika dočekala burnim pljeskom.

Svu raskoš svog bogatog glasa raspona od više od četiriju oktava Domingo je pokazao izvedbom arije "O souverain, o juge, o pere" iz Massenetove tragikomedije "Le Cid", a poseban pljesak zaslužila je Oeste svojom izvedbom arije "O luce di quest'anima" iz operne melodrame "Linda di Chamounix" Donizettija.

Drugi dio koncerta bio je posvećen popularnoj glazbi pa su tako repertoarom dominirale arije iz mjuzikala i opereta te sarsuele.

Domingo je otpjevao poznatu ariju "Dein ist mein ganzes Herz" iz Leharove "Zemlje smiješka", a u duetu s Oeste "Lippen Schweigen" iz "Vesele udovice" austrijskog kompozitora.

Domingo i gosti izveli su i popularne pjesme iz mjuzikala "My Fair Lady" Fredericka Loewea i "West Side Story" Leonarda Bernsteina.

Poželjevši Zagrebačkoj filharmoniji sretnu 140. obljetnicu, Domingo se zahvalio organizatorima i sudionicima koncerta, te oduševljenoj publici poručio: "Nemojte nas zaboraviti!", nakon čega je koncert zaključen zajedničkom grandioznom izvedbom "Non ti scordar di me" (nemoj me zaboraviti) napuljskog skladatelja Ernesta De Curtisa.

Zagrebačkom filharmonijom ravnao je američki dirigent Eugene Kohn, koji posljednjih 25 godina usko surađuje s Domingom.

Koncert slavnog pjevača, koji održava samo deset gala koncerata godišnje, ima i humanitarni karakter. Dio novca od svake prodane ulaznice organizatori će darovati za humanitarnu akciju "Glasom prema zdravlju", a partner projekta tvrtka Pliva taj će iznos udvostručiti. Sav iznos bit će darovan Centru za fonijatriju ORL klinike KBC-a Rebro u Zagrebu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tony cetinski, placido domingo