A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/jadranka-kosor-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor: Neka se Milanović i njegov 'brat po mržnji' Jovanović ispričaju i HDZ će povući tužbu! | Politika+
Hrvatska

KRITIKE: Jadranka Kosor: Neka se Milanović i njegov 'brat po mržnji' Jovanović ispričaju i HDZ će povući tužbu!

'Ni Jovanović, ni Milanović ni SDP nemaju pravo suditi, presuđivati tko je kriv, a tko ne.'

FOTO: Jadranka Kosor
Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas, komentirajući tvrdnje predsjednika Ive Josipovića da je Zakon o ništetnosti štetan, kako Vlada smatra da nema nikakvih razloga za ustavnu tužbu jer je taj zakon u skladu s međunarodnim pravom i hrvatskim Ustavom, koji kao jednu od vrednota određuje obranu suvereniteta i vladavinu prava.

 

'Ni Jovanović, ni Milanović ni SDP nemaju pravo suditi, presuđivati i određivati tko je kriv, a tko ne, jer to u Hrvatskoj može samo pravosuđe.'

Premijerka je rekla da je predsjednik Josipović rekao da će čim potpiše Zakon o ništetnosti podnijeti ustavnu tužbu, što je pravo svakog građanina pa i njega, rekla je Kosor. Dodala je da Josipović taj zakon, koji je donesen većinom koja je bila potrebna, smatra lošim, a da ništa nije rekao o zakonu Republike Srbije iz 2003., s dopunama iz 2010., na koji se referira jučer donesen zakon.

Mi moramo štititi suverenitet hrvatske države u svakom smislu te riječi, ali i stabilnost Hrvatske, te zaustaviti progon hrvatskih branitelja, istaknula je Kosor. Zakon kaže da su za nas ništavni pravni akti JNA koja je bila agresorska vojska i to je u njegovoj srži, rekla je, izrazivši uvjerenje da će ga Ustavni sud proglasiti ustavnim "jer on to zaista jest i u skladu je s najvažnijim vrednotama hrvatskoga Ustava".

Kosor je komentirala i izjave Zorana Milanovića i Željka Jovanovića o skidanju imuniteta Jovanoviću kao "mini ustavnom udaru" i "pucnju u parlamentarnu demokraciju".

Za njih je uvijek pucanj u parlamentarnu demokraciju ili silovanje kada se radi o nastojanju da se zaustavi govor mržnje i govor koji potiče nasilje i odmazdu, istaknula je Kosor.

 

O JOSIPOVIĆU: Predsjednik je rekao da će čim potpiše Zakon o ništetnosti podnijeti ustavnu tužbu, što je pravo svakog građanina pa i njega. Josipović taj zakon, koji je donesen većinom koja je bila potrebna, smatra lošim, a ništa nije rekao o zakonu Republike Srbije iz 2003., s dopunama iz 2010., na koji se referira jučer donesen zakon.

Željka Jovanovića HDZ je tužio zbog izjave 17. rujna ove godine, kada je 10 tisuća članova HDZ-a, koji su kao izaslanici došli na Sabor HDZ-a proglasio kandidatima za Remetinec, podsjetila je Kosor, dodavši kako ni Željko Jovanović niti bilo tko drugi nema to pravo.

Ni Jovanović, ni Milanović ni SDP nemaju pravo suditi, presuđivati i određivati tko je kriv, a tko ne, jer to u Hrvatskoj može samo pravosuđe, napomenula je. To je, uz govor mržnje i govor koji potiče na nasilje, bio udarac na hrvatsko pravosuđe i mi tražimo da to prestane, dodala je.

Kosor smatra da je problem u tome što su u SDP-u tvrdili da HDZ neće imati kvorum u Saboru, no kada se pokazalo da ga ima, "nastali su ogromni problemi", ali najavljuje mogućnost da HDZ povuče tužbu ukoliko se SDP-ovci ispričaju za svoje izjave o HDZ-u.

I Zoran Milanović, koji je izjavio da smo mi kriminalna organizacija kao i njegov "brat po mržnji" Jovanović, sada imaju priliku ispričati se Hrvatskoj demokratskoj zajedici za te izjave i za mržnju, a ako to učine, HDZ će povući tužbu, rekla je Kosor.

Premijerka je aktualne događaje komentirala nakon današnjeg uručivanja ugovora korisnicima mjera Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja u Banskim dvorima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zoran milanović, željko jovanović, ivo josipović, jadranka kosor